Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Medicine on The Move and Medical Volunteers Internationals

Locatie:

Groningen, Netherlands

Hallo allemaal, wij zijn Medicine On The Move en we hebben jullie hulp nodig!


Medicine On The Move heeft een nieuw stageprogramma samen met de faculteit Groningen en Medical Volunteers Internationals (MVI), een medische NGO die actief is in Athene, Thessaloniki, Lesbos, Bosnië en Polen.


Door het Europese migratiebeleid zitten duizenden vluchtelingen vast op de Griekse eilanden. Velen van hen hebben weinig hoop om ooit het vasteland te bereiken.

Door de overbevolking en de slechte omstandigheden in het kamp lijden veel mensen aan besmettelijke en hygiënegerelateerde ziekten. Vluchtelingen hebben vaak last van psychiatrische aandoeningen en chronische aandoeningen, zoals diabetes of astma.

MVI werkt sinds 2017 op het eiland en biedt eerstelijnsgezondheidszorg, zorgmanagement voor complexe gevallen, psychologische ondersteuning en gezondheidsbevordering.

In een groter team kunnen geneeskundestudenten assistentie verlenen aan de artsen. De komende weken ontvang je ook updates van Svea, een studente die net is vertrokken om haar stage op Lesbos te doen.


De vrijwilligers van MVI werken hard om de mensen op het eiland te helpen, maar ze hebben alle steun nodig die ze kunnen krijgen om de medicijnen en de medische apparatuur te kopen.

Als u bijvoorbeeld 20 euro doneert, kan een heel gezin behandeld worden voor schurft.


Help mee door te doneren en te delen!


Dank u!!Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.