Educatie   

Aangemaakt door :

Max Alphen

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Wil jij mij helpen met een nieuwe start?


Afgelopen winter heb ik iets ervaren wat ik graag met jullie wil delen.


Halverwege 2019 zat ik tegen een burn-out aan en voelde dat ik niet veel langer door kon gaan met wat ik deed. Ik heb er toen voor gekozen om niet in het harnas ten onder te gaan. In plaats daarvan besloot ik alles achter me te laten en op mijn eigen tempo het harnas uit te trekken. Dit proces van afpellen en onderzoeken bracht mij uiteindelijk op een moment waarop ik ervaarde: DIT is wat ik anderen graag zou willen bieden. Ik voelde dat enthousiasme in elke vezel van mijn lichaam. 


Wat ik anderen wil bieden is het ervaren van de vreugde, vrijheid en kracht die in ons naar boven komt wanneer we er toe komen om dát te zingen wat in ons leeft. Gedurende 2017-2019 heb ik zelf meerdere workshops stembevrijding gevolgd. Ik deed dit voornamelijk omdat ik er gewoon heel blij en ontspannen van werd. Ik ervaarde telkens weer de levendigheid in mij wanneer ik dat zong wat er op dat moment gezongen wilde worden. 


Ik realiseerde mij dat ik dit wil overbrengen en daarvoor de opleiding tot stembevrijder wil gaan doen. Zodra de corona regels het toelieten ben ik naar een workshop van het opleidingsinstituut gegaan, dit bevestigde helemaal dat dit voor mij de juiste richting is. Enerzijds omdat ik merkte dat door uiting te geven aan dat wat in mij leeft ik in m’n kracht komt. Anderzijds omdat ik merkte dat ik een goed gevoel heb voor wat andere mensen nodig hebben om helemaal naar buiten te komen, om zichzelf helemaal te laten zien. Daarbij ervaar ik een zekere rust en krijg ik er energie van wanneer ik mij werkelijk verbind en afstem op de ander en van daaruit de ander help om naar buiten te komen.


Dat het coachende en begeleidende in mij zit heb ik eerder in mijn leven ook al gemerkt. Op de studenten roeivereniging haalde ik veel plezier uit het coachen. Tijdens mijn werk genoot ik van het begeleiden van stagiaires en afgelopen maanden organiseerde ik wekelijks een meditatiebijeenkomst waarbij ik merk dat dit mij ook heel natuurlijk af gaat en energie geeft. Nu wil ik dit talent graag verder ontwikkelen. Vanuit maatschappelijk belang denk ik dat het heel goed is dat we leren om ons werkelijk te uiten terwijl we dicht bij onszelf blijven. Stembevrijding is een prachtige manier van ontlading en dieper tot jezelf komen. 


Veel stembevrijders maken gebruik van de piano als begeleidingsinstrument, toen ik afgelopen winter besloot deze richting op te gaan ben ik ook begonnen met het volgen van pianoles. Inmiddels heb ik het intakegesprek voor de opleiding afgerond en ben ik toegelaten. Enkel financieel zit ik nog met een gat. De afgelopen 1,5 jaar is de bodem van mijn spaargeld vrijwel volledig ontbloot. Ik vraag daarom jullie hulp om de factuur van het eerste jaar van de opleiding te kunnen betalen. 


Ik doe graag wat terug voor degene die mij willen steunen. 


*Elke donateur ontvangt t.z.t. van mij een audiobestand met klankmeditatie. 

*Donaties vanaf 40 euro mogen t.z.t. een gratis avondworkshop volgen en 

*Donaties vanaf 110 euro krijgen t.z.t. een gratis dagworkshop (groepsgrootte +- 12).

*Bij significant hogere donaties wil ik graag in gesprek gaan over de mogelijkheid t.z.t. een middag of dag voor jullie collega’s of vrienden te organiseren.


Juli 2023 zal ik de opleiding afgerond hebben en vanaf dat moment kan ik jullie verwelkomen :). Wil je er tegen die tijd bij zijn, stuur mij dan nog wel even een mail met je naam en donatiebedrag. (voor zover ik zie geeft de site in geval van niet-anonieme donaties je e-mail aan mij door en zal ik zelf contact met je opnemen).


Heb je nog vragen? Bel of mail me op mevalphen (at) live (dot) com.


En voor degene die zich afvraagt, wat is dat nou precies, stembevrijding? Hieronder een korte tekst en link naar een video. 


Wie vrijuit zingt is een vrij mens!


In wezen is het heel eenvoudig. “Als je kunt spreken, kun je zingen, als je kunt lopen, kun je dansen”, zegt een Afrikaans gezegde. Wij zijn zangers van nature! Ieder van ons heeft een stem die afwijkt van alle andere, maar die precies past bij onszelf. Die stem wil zingen, niet alleen maar omdat dat lekker is, maar omdat zingen, muziek maken wezenlijk hoort bij ons mens-zijn, we kunnen niet zonder. Zingen is dus niets meer of minder dan thuiskomen in onszelf. En uiting geven aan wie we in wezen zijn. 

Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan het soms is. Te veel mensen geloven dat ze niet kunnen zingen. Onze stem wordt al te vaak gevangen in verwachting, beoordeling, vergelijking. Met druk, isolement en pijn als gevolg. Die ervaringen kennen we natuurlijk uit de rest van ons leven, want zoals we leven, zo zingen we. Onze stem is als een heldere spiegel, waarin we van alles zien, bijvoorbeeld onze controleneigingen, ons terugtrekken, ons forceren. Stembevrijding wil al die krapte in onszelf transformeren tot ruimte. Zodat we vrijer kunnen zingen en vrijer kunnen leven. Zodat we kunnen thuiskomen. 

Zingen heeft allerlei dimensies, die weliswaar niet van elkaar te scheiden zijn, maar wel te onderscheiden. 

https://youtu.be/vsfEUE1lDMY

€ 1.061 van € 2.715
39.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.