Aangemaakt door :

Ger Haen van

Locatie:

Nieuwstadt, Nederland

Verbonden aan:

Motivatie

Dit is Maurice, mijn maatje..

Maurice wás een kersverse vader, wás IC-verpleegkundige, wás een sporter pur sang, wás een levensgenieter, dat WÁS Maurice..Van het grootste geluk op onze roze wolk gingen wij in enkele seconden naar de ergste nachtmerrie. 


Negen hele weken mocht ons grote geluk duren, negen weken oud was onze dochter, toen haar vader een hersenstaminfarct doormaakte. 

Maurice, sporter pur sang, triatleet en marathonloper (doet de 'jonkies' nog wat voor), IC-verpleegkundige met hart en ziel, pas 44 jaar oud.

Vriend van Tessa, lieve papa van Anne, Bas en Lou. 


November 2019: Schrik, chaos, paniek.. Maurice gaat liggen met hoofdpijnklachten, maar in werkelijkheid maakt hij een hersenstaminfarct door.

Binnen enkele minuten is hij verlamd van kruin tot teen en kan enkel nog met zijn ogen knipperen, praten en slikken kan hij niet meer en ook zijn mimiek is weg. Wél is hij helemaal bij bewustzijn en antwoordt op vragen door te knipperen met zijn ogen, hij is 'locked in' geraakt (Locked In Syndroom ten gevolge van zijn infarct). Hij ligt op de Intensive Care, wij zijn beiden Intensive Care verpleegkundigen op die bewuste IC, Maurice heeft op juist die IC menig patiënt geholpen.

Hoe çru kan het leven het voor ons in petto hebben? 

We krijgen het slechtst mogelijke nieuws: waarschijnlijk gaat hij het niet redden en overlijden in de komende 48 uur. De gedachte dat ik dezelfde adressenlijst van de geboortekaarten moet gebruiken voor de rouwkaarten laat me niet los.

Er wordt binnen 5 uur een bruiloft geregeld en gratie verleend door de burgemeester. Maurice kan namelijk geen 'ja' uitspreken, maar alleen maar knipperen met zijn ogen. Deze ene keer wordt dit, door de gratie die verleend is, goedgekeurd. Godzijdank!

Mijn vriend wordt mijn man en we dragen nu alle 5 dezelfde achternaam, ik ben trots.

Hij krijgt een beademingsbuis en wordt in slaap gebracht...


Maar gelukkig is onze man en papa sterker dan iedereen denkt en na een week is hij buiten levensgevaar. Hij vecht en knokt zoals hij elke keer weer zijn recordtijden in zijn triatlons en marathons vestigde. Zijn wilskracht en mentaliteit is bewonderenswaardig en lijkt niet van deze planeet. 

Van niks kunnen, begint hij weer mimiek in zijn gezicht te krijgen en kan lachen. Na een aantal weken heeft hij nekbalans en op dag 61 beweegt zelfs zijn vinger iets. 


Nu, 13 maanden en vele gevechten later is hij zijn beademingsbuis kwijt, kan hij weer slikken, zit hij rechtop in zijn stoel zonder dat hij overal vastgebonden zit, beginnen zijn benen wat te bewegen en doet zijn rechterhand het. Hij kan er zelfs mee tandenpoetsen, scheren en appen, ook niet onbelangrijk! We hebben zelfs de hoop dat hij ooit weer een paar woorden kan uitspreken en misschien wel weer eens kan eten.


Er zit weer toekomst in! Voor hem, voor zijn kinderen, voor mij, voor ons. Een toekomst met zijn 5. Geen luxe dingen, geen marathons lopen, geen lange wandelingen in de bergen, geen zwemmen in de tropische oceaan meer.

Maar wel samenzijn, samen met z'n 5, hetgeen wat eerst onmogelijk bleek, is toch mogelijk en daar zijn we dankbaar voor. 


Wél hebben we hulp nodig. Om het 'normale' gezinsleven mogelijk te maken willen we graag een rolstoelbus aanschaffen. Dit maakt dat we de 'normale' dingen die een jong gezin doet, ook kunnen ondernemen. Misschien wel naar een voetbalwedstrijd van de oudste, een verjaardag als gezin bezoeken of zouden we naar Centerparcs kunnen?

Ook willen we het huis aanpassen zodat papa thuis kan komen wonen en thuis verzorgd wordt. Denk aan een gelijkvloerse slaapkamer, badkamer, brede deurposten en elektrische deuren. Het hele huis moet rolstoeltoegankelijk gemaakt worden.


We zijn blij en dankbaar met elke donatie en elke keer dat dit gedeeld wordt!


We wensen iedereen fijne Feestdagen en een gelukkig en vooral gezond 2021.

Maak er wat van, hoe diep de dalen ook zijn.


Want onthoud,


Aan het eind is alles goed en zolang het niet goed is, is het niet het eind.

€ 65
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.