Sport   

Aangemaakt door :

Mathieu Maes

Locatie:

Rijmenam, België

Ik ben gestart met het ontdekken van de fietsknooppunten en heb hiervoor een app gebouwd: https://nodecycler.net Om de ontwikkeling te ondersteunen vraag ik geheel vrijblijvend een donatie om een nieuwe fiets te financieren.

Eind vorig jaar heb ik beslist om iets aan mijn gewicht te doen en ben ik begonnen met afvallen onder begeleiding. Meer bewegen behoorde ook tot de uitdaging. Toen de corona-crisis aanbrak en ik voltijds begon thuis te werken, kreeg ik tijd om mijn oude fiets af te stoffen en dagelijks ritjes te doen. Op dat ogenblik ontdekte ik het fietsnetwerk van knooppunten en heb hiermee de hele streek verkend.


Ik had soms wel moeite om de bordjes te volgen. Het idee om de bordjes op de weg te digitaliseren was geboren en kwam ik na enkele weken met een prototype van Node cycler navigator op de proppen. Ondertussen heeft de app al honderden kilometers op de teller, en blijf ik ideëen krijgen om de app te verbeteren.


Bekijk de apps op deze website: https://nodecycler.net


Ik heb beslist om de app open-source te maken en niet verder te commercialiseren. Als alternatief zou ik vrijblijvend om donaties vragen om op die manier een nieuwe fitness bike te financieren. Een nieuwe fiets zal mij zeker ertoe motiveren de app te onderhouden en uitbreiden, alsook te blijven fietsen en afvallen! :)


De fiets die ik in gedachte heb is een Giant Fastroad (https://www.giant-bicycles.com/be/bikes-fastroad-advanced-2020). Giant is het huismerk van de lokale fietsenwinkel Luna's bike (https://fietsenmakers.be/info.php?id=1776) dus er wordt lokaal gekocht!


€ 100 van € 1.750
5.7% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.