Educatie   

Aangemaakt door :

Henry Paez

Locatie:

Quito, Ecuador

Mijn familie was klein, mijn moeder, mijn broer en ik. Een paar jaar geleden kreeg mijn moeder de diagnose darmkanker. We waren een gezin met een laag inkomen, we werkten en met het weinige dat we verdienden konden we de middelbare school afmaken en het minste per dag eten. We hadden een geleend huis en we betaalden alleen voor basisvoorzieningen, wat een prestatie was als we op tijd konden betalen.Onze vader woonde een tijdje bij ons toen we klein waren, maar hij verliet ons.


In januari 2018 ging mijn moeder naar het ziekenhuis voor acute buikpijn, bij gebrek aan middelen gingen we naar een openbaar ziekenhuis en de zorg was niet erg snel, daar moest ze een paar dagen blijven terwijl ze verbeterde. Dus het duurde tot het nieuws dat hij kanker had. Het ziekenhuis zei dat het moest wachten op een oproep om met de behandeling te beginnen, maar omdat het een openbaar ziekenhuis was, duurde het lang. In maart 2019 kreeg hij de oproep om met zijn behandeling te beginnen. In mei 2019 had hij zijn laparoscopische operatie om een darmkanaal te extraheren en zo ging het, de operatie was voltooid, hij keerde terug naar huis en we dachten dat de situatie zou kunnen verbeteren, maar dat was niet zo. Mijn moeder ging niet beter en ze viel beetje bij beetje flauw, hoewel ze haar beste glimlach gaf, zodat we ons geen zorgen hoeven te maken. 18 mei 2019 was mijn moeder in een zeer erbarmelijke toestand, ze braakte donkergroen en we hadden geen geld om de colostomiehoes te vervangen die dringend moest worden vervangen. We waren bezorgd en vroegen een aantal buren om geld te lenen zodat we haar met de taxi naar het ziekenhuis konden brengen, aangezien ze niet kon bewegen. Van het openbare ziekenhuis stuurden ze haar naar een privé-ziekenhuis, wat een kostprijs van $ 150 voor twee dagen zorg opleverde. We hadden geen geld en we hebben van veel mensen geleend om het geld in te zamelen. Daar kwam nog bij dat mijn moeder een colostoma-hoes had die maximaal om de 2 dagen vervangen moest worden en deze kostte $ 8, een waarde die we niet hadden. Terwijl dat allemaal gebeurde, bleven we studeren op school.


Onze routine was verschillende keren dat een van ons bleef om voor haar te zorgen. En zo duurden we tot januari 2020 toen hij weer een telefoontje kreeg om de colostomie sleeve te sluiten. Dat noemen was voor ons een vreugde en het idee dat onze moeder weer normaal zou worden en dat we verder konden leven. 12 februari 2020 gaat naar het ziekenhuis voor een stomaoperatie. Het komt met succes uit en doktoren zeggen dat het de komende weken normaal zou zijn. Vrijdag 15 februari 2020 valt mijn moeder terug in haar chemotherapiebehandeling en ondergaat ze een nieuwe operatie. Zondag 17 februari 2020 bij zonsopgang vertellen de doktoren ons dat onze moeder niet veel hoop heeft, dat haar lichaam niet goed gereageerd had op haar operatie en dat ze vocht lekte in haar door de slechte aansluiting van de dikke darm.


Om 05:32 overleed mijn moeder nadat ze op de intensive care had gelegen.


Maandag 18 februari moet ik komen opdagen om de driemaandelijkse examens af te leggen, ik heb ze afgelegd maar in gedachten houdend dat mijn moeder weg was, ga ik naar de begrafenis en neem ik afscheid van haar na zoveel lijden te hebben doorstaan.


Ik herinner me dat ze me vertelde "je gaat geweldig worden en je gaat een dokter worden om de zieken te helpen"


Ik ben in de strijd om mijn droom en het verlangen van mijn moeder, dingen zijn veranderd, we werden alleen gelaten, onze vader reageerde nooit, en onze familie was er nooit op enig moment, tot op heden was het erg moeilijk om vooruit te komen. Ik ben afgestudeerd en nu ga ik studeren. Ik heb geprobeerd vanuit alles te werken, maar ze hebben het me niet gegeven omdat ik jong ben en geen ervaring heb.


IK HEB UW HULP NODIG OM MIJN COLLEGE EN UNIVERSITAIRE KOSTEN TE KUNNEN BETALEN. ELKE HULP IS WELKOM.
IK BEN ERG DANKBAAR DAT IK MIJN VERHAAL HEB GELEZEN EN ALS JE MIJ KUNT HELPEN, STUUR IK JE VANAF EEN AFSTAND EEN KNUFFEL. DANK U.


€ 0 van € 1.500
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.