Ondernemerschap   

Aangemaakt door :

Tiny Reusers

Locatie:

Accra, Ghana

Bij Tiny Reusers vinden we dat er geen compromis mag zijn tussen de zorg voor je baby en het milieu. Ons platform biedt verkopers en kopers een exclusief en handig platform voor alles wat met baby te maken heeft, terwijl het individuen de mogelijkheid biedt om babykleding, speelgoed en accessoires door te verkopen en opnieuw te gebruiken.

 

Een Ghanese moeder heeft naar schatting ~4 kinderen...

... en dit vertaalt zich in een verhoogde vraag naar babykleding, speelgoed en accessoires. Er is een toestroom van "Mother Care" -winkels om aan deze vraag te voldoen, evenals een bloeiende kringloopmarkt voor babykleding op open markten zoals Makola en Madina, die te vinden zijn in Accra. Het kopen of verkopen van baby- en kinderartikelen in Ghana is echter moeilijk en onhandig vanwege a) ongeorganiseerde markten, b) gebrek aan zichtbaarheid van babyverzorgingswinkels en c) een gebrek aan kwaliteitscontrole op de artikelen. Er zijn lokale oplossingen die deze problemen aanpakken, zoals Instagram-pagina's en WhatsApp-groepen die doorverkopen mogelijk maken of het e-commerceplatform Jumia dat ruimte biedt voor babywinkelartikelen, maar geen van deze omvat het volledige probleem.

 

Toenemende bezorgdheid over het milieu...

... hebben geleid tot gesprekken over duurzaamheid in de babyverzorgingsindustrie. Baby's groeien naar schatting elke 10 weken uit hun kleding, wat ~5 keer sneller is dan volwassenen, en dit genereert een aanzienlijke hoeveelheid gebruikte babykleding. Ghana importeert wekelijks 15 ton gebruikte kleding en ongeveer 60% eindigt als afval, waardoor rioleringen, stranden en stortplaatsen worden gevuld. Daarbij komt nog het afval dat in Ghana wordt gegenereerd door lokaal gekochte kleding. Het resultaat is een enorm milieuprobleem!

 

We hebben een passie voor het beschermen van het milieu en het bieden van een goede winkel- en verkoopervaring voor iedereen, en daarom willen we geld inzamelen om de bekendheid van ons platform te vergroten.

Met een donatie van 7.500 EUR besteden we:


● 5.000 EUR aan marketinginspanningen om de zichtbaarheid te vergroten

● 2.000 EUR op hardware zoals computers en telefoons

● 500 EUR aan kantoorkosten om de verwerking van inkomende poststukken te verbeteren

 

We zijn eeuwig dankbaar voor uw bijdragen en hopen op een dag uw vriendelijkheid terug te kunnen betalen, hetzij rechtstreeks aan u, hetzij door het door te geven aan andere organisaties of individuen in nood.

€ 1.145 van € 7.500
15.3% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.