Mensenrechten   

Aangemaakt door :

Juliana de Vorken

Locatie:

Rhoon, Nederland

Er zijn op dit moment ongeveer 800 miljoen meisjes en vrouwen op de wereld ongesteld. Al die vrouwen moeten gebruik maken van tampons of maandverband. Maar wat als je geen van deze producten kunt betalen? Dat probleem hebben meer vrouwen dan je denkt.


Bijna tien procent van de Nederlandsemeisjes en vrouwen tussen de 12 en 25 jaar heeft weleens te weinig geld voor maandverband of tampons. Dat blijkt uit een onderzoek van plan international. Menstruatie is nog altijd een taboe, en mensen die het niet al te breed hebben schamen zich vaak voor hun financiële toestand. Door het taboe dat rond menstruatie hangt én de schaamte voor een laag inkomen, ontstaat er menstruatie-armoede en -schaamte.


Met dit inzamelings actie ga ik met het geld dat word opgeleverd tampons en maandverbands kopen en zet ik zelf 2000 euro derbij dat uit mijn eigen broekzak komt om de vrouwen die niet genoeg geld hebben om tampons of maandverband te kopen te kunnen helpen en ze het gratis te geven.€ 0 van € 5.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.