Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Liefde voor Tom

Locatie:

Zaandam, Nederland

Dit is Tom, een vrolijke, lieve en muzikale jongen uit de Zaanstreek van 31 die net een huis heeft gekocht met de liefde van zijn leven. Na een begeerde carrièreswitch had hij, na drie jaar werken en leren, eindelijk uitzicht op een vast contract in de GGZ.


Eind vorig jaar ontwikkelde Tom ernstige maagklachten. Hij hield niets binnen en viel in een rap tempo tientallen kilo's af. Na onderzoek blijkt Tom een ernstige vorm van maagkanker te hebben met uitzaaiingen. Voor deze vorm van kanker zijn er in Nederland enkel nog palliatieve mogelijkheden. Maar Tom is een strijder en weigerde zich bij dit vooruitzich neer te leggen. Met grote energie en positiviteit ging hij op zoek naar een behandelaar die hem wél verder wilde helpen.


Hoop

In Leuven was er gelukkig wel nog een behandeling mogelijk met een veel betere levensverwachting en beduidend betere levenskwaliteit. Gerenommeerd arts Dr. Topal heeft op donderdag 5 augustus een maagverwijdering in combinatie met een HIPEC (verwarmde chemospoeling buikholte) uitgevoerd. Een zware operatie met een fikse hersteltijd. Maar het geeft Tom en zijn vriendin Shanna, vrienden en familie eindelijk weer wat hoop. Met de nodige zenuwen maar ook met een flinke portie doorzettingsvermogen heeft hij zich in Leuven gemeld en is hij op dit moment hard aan zijn herstel aan het werk.


Minstens €33.000 voor eigen rekening

De zorgverzekeraar vergoed de kosten voor deze echter operatie niet. De kosten voor de operatie bedraagt €33.000, een bedrag wat Tom en Shanna niet kunnen ophoesten. Dat zijn de kosten die we nu weten, het is nog onduidelijk wat er in België nog meer moet gebeuren. Alle zorgkosten daar gemaakt worden niet of gedeeltelijk vergoed.


Daarbij komt dat Toms kankerdiagnose net voor zijn contractverlenging bekend werd, waardoor zijn werkgever ervoor heeft gekozen zijn tijdelijke contract niet te verlengen. In plaats van zijn verwachte vast contract met volledig salaris moet Tom nu rondkomen van 70% van zijn leerling salaris. 


Om deze twee redenen, maar vooral omdat we van Tom houden en hem met alles wat mogelijk is willen steunen en hem een kwalitatief beter leven gunnen, zijn we deze crowdfunding actie gestart. Wij (vrienden en ouders van Tom) zoeken hulp om het geld bij elkaar te brengen om Toms operatie te bekostigen. 


Uw donatie

Uw donatie wordt in eerste instantie natuurlijk gebruikt om de kosten van de operatie en HIPEC te betalen. Maar ook wordt uw donatie gebruikt voor bijkomende kosten, zoals een verzekeringsadvocaat en andere fiscaal/juridische specialisten. Tom krijgt de komende jaren veel extra kosten, vooral op zorggebied zoals speciale voeding, eventuele aanpassingen in huis, terugkerende reis- en verblijfskosten naar Leuven. En ook zijn zorg- en uitvaartverzekering valt voor hem veel duurder uit. 


Mocht er meer gedoneerd worden dan de kosten voor deze specifieke operatie, of valt het te betalen bedrag lager uit omdat de verzekering toch uitkeert, dan wordt het resterende bedrag aangewend om Tom’s overige medische kosten te betalen. Indien er daarna nog geld overblijft dan wordt dat gedoneerd aan een goed doel dat in lijn ligt met zijn diagnose.


Wilt u een bedrag doneren dat hoger is dan €3.244? Neem dan contact op met projectleider Bo Epke ([email protected]). Zij overlegt met u hoe dit bedrag het beste kan worden overgemaakt zodat er geen schenkbelasting betaald hoeft te worden.


Op verzoek van Tom en Shanna willen we vragen om ze gedurende deze drukke en spannende tijd niet direct te contacteren. Steunbetuigingen ontvangen ze natuurlijk wel graag op ([email protected])


Je helpt Tom en zijn dierbaren met elke donatie en elke keer dat dit verhaal gedeeld wordt!

€ 42.020 van € 100.000
42% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.