Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Extinction Rebellion Nederland

Locatie:

Netherlands, Netherlands

We moeten de regering wakker schudden

Smeltende gletsjers, laaiende bosbranden, dooiende permafrost. De temperatuur stijgt en de regering blijft sluimeren.

We hebben verandering nodig! Doneren kan via dit platform of door direct over te maken op onze bankrekening NL86 SNSB 0783 1486 74 rekeninghouder: Stichting Vrienden van XR.


Samen staan we op om de planeet en haar bewoners te beschermen.

Net als jij maken we ons zorgen over de toekomst van onze families en vrienden en de gemeenschappen waar we onderdeel van uitmaken. We bevinden ons in een klimaat- en ecologische crisis en zijn getuige van de onophoudelijke vernietiging van leefgemeenschappen en natuur over de hele planeet.

Dankzij jouw bijdrage kunnen we in actie komen om druk op de overheid uit te oefenen zodat ze haar verantwoordelijkheid neemt en met een scherp klimaatbeleid op tafel komt.Uw donatie is belangrijk

We zijn voor 100% afhankelijk van de vrijgevigheid van onze supporters.

Onze donaties worden beheerd door de stichting 'Vrienden van XR'. Deze stichting heeft een ANBI-status waardoor alle giften aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Dit geldt ook voor periodieke schenkingen voor minimaal vijf jaar.

Het zou ons heel blij maken als je maandelijks via automatische incasso wilt doneren, want dat geeft ons meer zekerheid en dat geeft ons de brandstof om verder op te komen voor een betere wereld.

Enkele voorbeelden van wat uw donatie ons zou kunnen opleveren:

€ 25 1000 Eco Flyers

€ 50, - Set blokken voor het bedrukken van spandoeken en shirts

€ 100 Een locatie huren voor lezingen en trainingen

€ 250 3 grote spandoeken voor protesten

€ 500, - Per maand huur ter voorbereiding op grote (kunstzinnige) acties

€ 1.000 Toneel en benodigdheden die we nodig hebben voor grote acties

Elke donatie, hoe klein ook, is voor ons essentieel en wordt zeer gewaardeerd.

Door te doneren geeft u ons de kracht en helpt u ons bij onze missie om de overheid te overtuigen haar verantwoordelijkheid te nemen en met een adequaat klimaatbeleid te komen.


Bent u geïnteresseerd om onze beweging op lange termijn te steunen? Dan kun je hier een overeenkomst tekenen en als dank voor je grote loyaliteit ontvang je belastingvoordeel:

https://www.periodiekschenken.nl/extinction-rebellion
Steun de opstand, de tijd is nu.


Wie we zijn

We zijn een diverse groep gewone mensen die zich grote zorgen maken over de ecologische crisis. We zijn de snelst groeiende klimaatbeweging in de geschiedenis. In minder dan een jaar tijd zijn we uitgegroeid van een kleine groep mensen tot een competente en machtige beweging in meer dan zestig landen en duizend steden.

Wat we doen

We ondernemen creatieve, vreedzame en soms ontwrichtende geweldloze directe actie om onze regering te dwingen de nodige maatregelen te nemen tegen de klimaat- en ecologische crisis. Waarom? Omdat de geschiedenis keer op keer heeft aangetoond dat burgerlijke ongehoorzaamheid een zeer effectieve manier is om radicale en snelle veranderingen teweeg te brengen.

Toewijzing van donaties

Het grootste deel van alle donaties gaat naar onze acties, training en communicatie.

Een paar van onze rebellen die 100% van hun tijd vrijwilligerswerk doen in de beweging en sleutelposities bekleden, ontvangen een maandelijkse vrijwilligersvergoeding om de eindjes aan elkaar te knopen. Deze vrijwilligers zijn nodig om onze acties te organiseren, contact te leggen met andere organisaties en ander 'achter het scherm' werk. Van alle donaties gaat 10% naar Global Support, de internationale tak van Extinction Rebellion.

Stichting ANBI-status

Donaties komen binnen bij Stichting Vrienden van XR. De stichting heeft de ANBI-status gekregen. Giften zijn aftrekbaar voor de Nederlandse inkomstenbelasting.

 

Bedankt voor uw steun, met liefde en solidariteit,

XR Nederland Fondsenwervingsteam

[email protected]

www.extinctionrebellion.nl

€ 14.318 van € 15.000
95.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.