Maatschappij   

Aangemaakt door :

Shubnum Taroun

Locatie:

Amsterdam, Nederland

De Haagse Sabri Sertkaya (42) krijgt alsnog een aangepaste woning op de begane grond en een scootmobiel. Dat heeft wethouder Martijn Balster vandaag beloofd na een ontmoeting met de gehandicapte man, die sinds zijn geboorte zonder benen en met maar een arm door het leven moet. Sabri woont al jaren in bij zijn broer op vier hoog, in een complex zonder lift.


Zijn schrijnend verhaal leidde dit weekeinde tot grote verontwaardiging in Nederland. De man kruipt al jaren aan een arm omhoog naar zijn woning op de vierde verdieping omdat de gemeente Den Haag hem geen urgentieverklaring wilde geven. Mensonterend, vinden duizenden mensen en politici. Na alle commotie hierover en boze reacties, is nu dus besloten om hem te helpen.


De Hagenaar, die verrast was door de massale steun, is verheugd over de mondelinge toezegging van de wethouder. ,,Ik ben blij dat het toch mogelijk is om op zo’n korte termijn te worden geholpen.’’ Diverse mensen hebben ook geld voor hem ingezameld om hem te helpen met een scootmobiel en de inrichting van zijn huis. Sabri wilde het geld aanvankelijk niet aannemen, vertelt Sent, omdat hij bang is dat mensen denken dat hij wil profiteren van deze situatie. Maar zij heeft hem weten te overtuigen.


Volgens haar (advocaat) kan hij de steun goed gebruiken, gezien de financiële situatie waarin hij verkeert en het aanpassen en inrichten van een woning veel geld gaat kosten. 


Al 8 jaar had de heer hulp nodig en hij kreeg die maar niet, voor nu is de hulp aangeboden. Toch heeft hij een hele harde situatie achter zijn rug gehad. Laten wij dit met ze alle goed maken door middel van een kleine bedrag te doneren!


€ 65 van € 5.000
1.3% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.