Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Lichen Sclerosus

Locatie:

Deventer, Nederland

Er is een behandeling om pijn en jeukvrij te kunnen leven met de auto immuunziekte Lichen Sclerosus. Helaas wordt dit niet vergoed door verzekeringen. Laseren werkt pijnstillend en zorgt voor kwaliteit van leven. En dit kost geld. Geld wat sommige lotgenoten niet hebben. Je helpt al door een klein bedrag te doneren.

Lichen sclerosus is een huidziekte die zich voornamelijk openbaart aan de vulva of penis. De ziekte geeft veel jeuk en pijn. Plassen is moeilijk en ook hele normale dagelijkse dingen zoals wandelen of fietsen kunnen erg pijnlijk zijn. Sex hebben is vaak niet meer mogelijk.

De artsen weten er nog weinig van en vaak herkennen ze LS niet eens. De therapie bestaat uit smeren met hormoonzalf en dat is het. Geen onderzoek en geen nieuws.Tot een tijd geleden een aantal dermatologen startte met pijnbestrijding door laserbehandeling.

Inmiddels zijn er erg goede resultaten bereikt met de laserbehandeling en nu is het wachten op de resultaten van onderzoek naar de effecten van de laserbehandeling. Tot die tijd wordt een behandeling niet vergoed door de ziektekostenverzekeringen. En in dat wachten zit het hem nu net. Wij willen niet meer wachten. Wij willen ook leven. En dus willen wij laseren.

Er is een huidkliniek in Utrecht die de laserbehandeling toepast. Deze kliniek heeft de prijs zelfs al aangepast voor leden van een besloten forum Lichen Sclerosus Alternatief. En soms is dat niet genoeg. Lotgenoten die het zich niet kunnen veroorloven, lezen op dit besloten forum hoe de mensen die de laserbehandeling ondergingen, opknappen, weer kunnen fietsen en zelfs weer gemeenschap kunnen hebben.

En dat is pijnlijk voor mensen die de laserbehandeling niet kunnen betalen. Daarom willen wij geld inzamelen voor een laserbehandeling voor de mensen die het niet kunnen betalen. Wij willen dat alle lotgenoten even niet aan hun ziek zijn hoeven te denken. En dus hebben wij een kleine bijdrage van jou nodig. Help jij ons?

€ 675 van € 15
4,500% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.