Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Christoph Merkel

Locatie:

NMS, Deutschland

Na het aanzienlijke succes van afgelopen najaar gaat het project van concerthelden Neumünster in april 2021 de tweede ronde in. De aanhoudende moeilijke situatie op het culturele toneel blijft dit project drijven. Dit keer hebben in totaal 19 bands, ensembles of soloartiesten * de mogelijkheid om op 10 concertdagen een concert van een uur te streamen via het platform. Dankzij de steun van de Neumünster-concerthelden door de Dr. Hans Hoch Foundation, het Neumünster Cultural Office en de Kittel Foundation, de financiering van het project is grotendeels verzekerd. Per optreden kan een vergoeding van € 250, - worden betaald.

Daarnaast zullen er tijdens de concerten donaties worden ingezameld, die 100% en in gelijke delen aan alle acteurs worden uitgekeerd.


De tweede editie van de Neumünster-concerthelden wordt ook live uitgezonden op Facebook, YouTube, de kanalen SH: Z, KielTV, Twitch, Deutsch FM en OK Lübeck. Hier steunt het project opnieuw op een sterke samenwerking met regionale culturele actoren en andere aanhangers van de culturele scene. Net als in september 2020 blijft het doel van het project dit jaar ongewijzigd. Het planningsteam wil graag een sterk signaal afgeven aan de culturele scene en daarmee een kleine bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat de regionale muziekscene na de pandemie blijft bestaan.

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.