Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Extinction Rebellion Nederland

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Het IPCC-rapport van 2021 vertelt een afschrikwekkend verhaal met een duidelijke conclusie: klimaatneutraal in 2050 is een doodvonnis voor miljoenen mensen, waarvan de meesten in het mondiale zuiden leven.

Dat betekent dat juist die mensen die het minst hebben bijgedragen aan de klimaat- en ecologische crisis, het hardst worden geraakt. Zij verliezen hun leefomgeving, leefwijzen en levens door de instandhouding van de huidige systemen. Extinction Rebellion eist klimaatrechtvaardigheid voor iedereen.

Nederland moet klimaatneutraal zijn in 2025 om verdere klimaatchaos en diep onrecht te voorkomen. De overheid moet de waarheid spreken over de ernst van de crisis en de duurzame transitie moet op een inclusieve en rechtvaardige manier plaatsvinden.


Na jaren falend klimaatbeleid wacht Extinction Rebellion niet langer. De crisis is NU en actie MOET.


Wij nemen het heft in eigen hand. Met massale burgerlijke ongehoorzaamheid, directe, creatieve en vreedzame acties stellen wij eisen aan de overheid. Wij verstoren de normale gang van zaken, zodat de crisis eindelijk wordt erkend. Actievoeren is duur. Alleen met de hulp van donateurs zoals jij kunnen wij de straat op voor een klimaatrechtvaardige wereld.


Steun ons daarom en rebelleer mee met je portemonnee! Maak een donatie via deze crowdfunder of door direct een bedrag over te maken op:

NL86 SNSB 0783 1486 74 t.n.v. Stichting Vrienden van XR.


Jouw donatie is belangrijk

Voor de rebellie zijn veel actiematerialen nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan spandoeken, vlaggen, lock-on buizen, creatieve installaties, outfits en nog veel meer! Ook is er een uitgebreid programma met legale activiteiten, waaronder sprekers, muziek, panel gesprekken, workshops en traningen. Kortom, dit kost een hoop tijd en vooral geld. Hier zijn wat voorbeelden:


€ 25 = 1000 eco flyers

€ 50 = Set blokken voor het bedrukken van spandoeken en shirts

€ 100 = Een locatie huren voor lezingen en trainingen

€ 250 = 3 grote spandoeken voor protesten

€ 500 = Per maand huur ter voorbereiding op grote (kunstzinnige) acties

€ 5.000 = Actiematerialen en voorzieningen voor rebellen tijdens grote blokkades

€ 10.000 = Huur podia en en apparatuur voor legale demonstraties


Meer informatie over doneren en over waar we jouw bijdrage aan uitbesteden kan je vinden op deze pagina: https://extinctionrebellion.nl/donaties/


En als je nieuwsgierig bent naar wie wij zijn en wat we doen kan je een kijkje nemen op onze pagina: https://extinctionrebellion.nl/


De Stichting Vrienden van XR beheert de financiën van de beweging XR. de stichting heeft de ANBI status en is erkend doordoor het CBF als goed doel. Giften zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Meer informatie over het CBF certificaat vind je hier: https://www.cbf.nl/organisatie/stichting-vrienden-van-xr.

€ 20.891 van € 30.000
69.6% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.