Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Klassiek in de Kapel

Locatie:

Tienen, België

(Klassieke) muzikanten worden zwaar getroffen door de coronacrisis: al hun concerten zijn afgelast. Met mini-concerten willen we hen een klein beetje helpen. Steun hen in deze periode, in ruil krijg je van ons een link met een privé-concert. Het ingezamelde bedrag gaat rechtstreeks naar de deelnemende musici.

KLIK OOK OP UPDATE HIERBOVEN!


Klassiek in de Kapel bestaat 1 jaar. We hebben 8 prachtige concerten georganiseerd en werden toen - net als iedereen - geconfronteerd met de corona-crisis. Dat zorgde voor afgelasting van zowat alle concerten, ook in onze organisatie. We vinden het voor de musici bijzonder jammer dat ze niet kunnen optreden en - erger nog - dat ze hierdoor ook inkomsten zien verloren gaan.


Omdat het culturele seizoen er einde mei, begin juni meestal opzit, wordt het voor de meeste musici wachten tot de opstart van het nieuwe concertseizoen, in september. Bijzonder erg. Sommigen van hen kunnen dan misschien wel online lesgeven, maar anderen vallen gedeeltelijk of zelfs volledig zonder inkomsten.


Daarom willen we met Klassiek in de Kapel ons kleine, culturele steentje bijdragen. We vragen via deze crowdfunding uw steun. Als we voldoende geld hebben opgehaald kunnen we enkele musici vragen een kort filmpje (10 à 20 minuten) op te nemen met een muziekstuk naar keuze. Dat plaatsen we op een privé-pagina van YouTube, de link hiervan bezorgen we aan onze donateurs.


Als jullie dit initiatief steunen (minimum donatie 10 euro), help je de musici die nu zonder concerten zitten. Al het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar hen. In ruil krijg je van hen een mini-concertje aangeboden via een speciale YouTube link. Vergeet je mailadres niet te vermelden in de mededeling, die je op het einde van de donatie kan invullen (als je enkel je mailadres in het begin achterlaat, krijgen wij dat niet te zien! Dus in de mededeling echt vermelden is belangrijk!)


Zo brengen we cultuur en klassieke muziek op een virtuele manier naar jou.

En jij steunt de individuele musicus in deze moeilijke periode!  • Cellist Olsi Leka is cello-aanvoerder van het Belgian National Orchestra en docent cello aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen. Hij is ook een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland en werkte voor recitals al samen met bekende pianisten als Daniel Blumenthal, Piet Kuijcken en Liebrecht Vanbeckevoort. Voor dit crowdfundingproject speelt hij de eerste cello-suite van J.S. Bach.


  • Harpiste Hannelore Devaere is docent harp en barokharp en speelde als solist en kamermusicus o.a. samen met Capella Flamenca en het Huelgas Ensemble. Tegenwoordig treedt ze ook regelmatig op met haar ensemble 'Les Belles Dames Sans Merci'. Voor dit project brengt ze de prachtige Suite d'Amour in 4 delen van Dietrich Buxtehude met als toemaatje de beroemde Prélude in C van J.S. Bach.


  • Violiste Svenja Van Driessche is verbonden aan het prestigieuze Le Concert Olympique van Jan Caeyers. Ze trad al vaak op als soliste in binnen- en buitenland en speelde samen met o.a. de Kamerfilharmonie en de Brussels Philharmonic. Onlangs verscheen met 'Naissance' haar debuutcd, in samenwerking met pianist Liebrecht Vanbeckevoort. Voor dit project speelt ze enkele delen uit de bekende cyclus van 6 weken (sonates en partitas) voor viool van J.S. Bach.


foto's Olsi Leka: ©Dominique L. Photography │ Hannelore Devaere : ©Hugo Maertens │ Svenja van Driessche: ©David Plas


€ 1.159 van € 1.100
105.4% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.