Educatie   

Aangemaakt door :

Stichting Diyo Nepal

Locatie:

Kathmandu, Nepal

In januari 2019 startten we Himalaya Waldorf School voor kinderen uit alle lagen van de bevolking. 90% van de kinderen komt uit kinderhuizen en verdient een goede schoolopleiding! Helpt u mee om letterlijk de deuren open te zetten? Bouw mee aan klaslokalen voor kinderen van 4 tot 12 jaar! Heel veel dank en Namasté.De Himalaya Waldorf School werkt vanuit de visie vanuit het Vrije School onderwijs. Het is een holistische manier van werken waarin hart, hoofd en handen aangesproken worden.

Op de school is de Nepalese cultuur intens verweven met het curriculum.

De kinderen komen veelal uit arme gezinnen of weeshuizen, maar er zijn ook enkele kinderen uit gezinnen met hoger opgeleide ouders.

Het zijn ook deze ouders die het voortouw hebben genomen bij dit initiatief. Het is hun uitdrukkelijke wens dat de school er is voor zowel deze kinderen uit kansarme situaties én voor kinderen uit de meer welgestelde kringen.

Zodat het gewoon wordt dat zij met elkaar samen leren opgroeien.

Nu, in september 2019, is het gebouw zo goed als klaar. Er is hard gewerkt door ouders, leerkrachten en ook de kinderen hebben geholpen met stenen sjouwen en bouwen!

Er moet nog veel afgewerkt worden en er moet nog meubilair bijkomen. Ook leermiddelen en boeken zijn nodig. De leraren hebben behoefte aan meer begeleiding en opleiding.

Tot nu toe hebben twee ouders veel eigen geld in dit initiatief gestoken en grote leningen afgesloten.

Wat er nu nodig is, is geld om deze schulden voor het einde van dit jaar af te lossen, de benodigde materialen aan te schaffen en te voorzien in de lerarensalarissen in deze startfase.

Zonder hulp van buitenaf zal de school moeten sluiten, dit is dramatisch voor de kinderen die zich hier zo prachtig ontwikkelen.

Draagt u uw steentje bij om deze school een financieel fundament te geven?

Voor meer info en het bedrijfsplan, mail naar: [email protected]€ 1.957 van € 65.000
3% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.