Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

sandy de pauw

Locatie:

Aalst, België

De kinderarmoede hier bij ons in Belgie is groter dan we denken! Het gaat onder meer om dagelijks noodzakelijke dingen zoals dagelijks eten (vers eten , fruit, groenten,...) , een voldoende verwarmde woning of een woning sommigen leven zelfs op straat of in hun auto , schoolfacturen,...

De kinderarmoede hier bij ons in Belgie is groter dan we denken!


Het gaat onder meer om dagelijks noodzakelijke dingen zoals dagelijks eten (vers eten , fruit, groenten,...) , een voldoende verwarmde woning of een woning sommigen leven zelfs op straat of in hun auto , schoolfacturen die moeten worden betaald, de nodige aangepaste kledij en minstens één keer per jaar op vakantie gaan.


De belangrijkste risicofactoren zijn in ons land het gezinsinkomen, opgroeien in een huishouden waar (bijna) niet gewerkt wordt, het opleidingsniveau van de ouders, opgroeien in een eenoudergezin, schulden en woonkosten.


Ook het onderwijs speelt een cruciale rol in de strijd tegen kinderarmoede. Het aantal mensen dat zonder diploma het secundair onderwijs verlaat, is dramatisch hoog.


Kinderen hebben recht op een toekomst! Kinderen hebben recht op een warme thuis , recht op naar school gaan zodat ze zelf aan hun toekomst kunnen bouwen.


Laat ons allen ons steentje bijdragen en helpen aan een betr leven voor onze kinderen die het nodig hebben!


Geld inzamelen voor Vzw Armoede in Vlaanderen ! Ik zou heel graag de mensen helpen omdat ik zelf regelmatig geconfronteerd wordt met gezinnen die in armoede leven!

Waar kinderen geen kansen krijgen , die ze wel verdienen!!!

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.