Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Nayomi van den Bosch

Locatie:

Bolama, Guinee-Bissau

Van 18 december tot en met 5 januari 21/22 gaan mijn moeder Wilma van den Bosch en ik naar West-Afrika. Onze (oud)oom Johannes Mooij woont en werkt al heel veel jaar in Guinee-Bissau. Hij heeft daar al veel werkzaamheden verricht: opzetten van scholen/kinderklinieken, bouwen van waterputten, aanleggen van tuinen, verschillende werkzaamheden in het ziekenhuis en nu is hij sinds mei 2020 vanuit de hoofdstad naar het eiland Bolama verhuisd voor een project van vijf jaar. Nu onze droom uitkomt om hem daar te gaan bezoeken, willen we uiteraard onze handen uitsteken!


Hospital Solidariedade de Bolama

Bolama is een regio in Guinee-Bissau en heeft 6024 inwoners. In het ziekenhuis komen per jaar ongeveer 2351 kinderen, waarvan 575 op de eerste hulp en 115 kinderen moeten daadwerkelijk worden opgenomen. De kinderen worden opgenomen met verschillende ziektes, zoals Malaria, (darm)infecties en longontstekingen.

 

Het is van groot belang dat de kinderafdeling in het ziekenhuis wordt opgeknapt. De meeste matrassen hebben geen overtrek en bestaan dus alleen uit een schuimmatras. Er hangen bamboenetten aan houten kruizen, maar tegen de middag is het daar bloedheet. Er is geen plafond dus dat zorgt ervoor dat het ontzettend broeit. Op de eerste vier foto's is te zien hoe de bedden en de matrassen er op de kinderafdeling uitzien.

 

Wat we onder andere gaan doen met de opbrengst:

  • De bedden en matrassen verbeteren;
  • Stof kopen en overtrekken voor de matrassen maken;
  • Bungalows bouwen buiten;
  • Het ziekenhuis schilderen.

 

Bungalows bouwen

Doordat het zo ontzettend warm is binnen, willen ze vanuit het ziekenhuis graag meer bungalows buiten bouwen voor verfrissing. Op foto vijf is een voorbeeld van hoe dat er ongeveer uit moet komen te zien. Het is de bedoeling dat daaromheen een muurtje wordt gemetseld met binnenin rondom een bank. In het midden kunnen de kinderen dan luchten op de brancard of misschien wel even lekker spelen. 

€ 955
229 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.