Aangemaakt door :

Sana Saam

Locatie:

Zaandam, Nederland

Verbonden aan:

Motivatie

Ieder kind verdient de kans om zich te kunnen ontwikkelen binnen zijn eigen kunnen! Help jij ook mee om te zorgen dat verstandelijk beperkte kinderen in Paramaribo begeleiding thuis kunnen ontvangen? Om kinderen thuisbegeleiding te kunnen blijven bieden heeft de Anniecrèche een nieuwe auto nodig.

De Anniecrèche is een dagcentrum in Paramaribo, voor jonge kinderen met een verstandelijke beperking. Soms in combinatie met autisme, downsyndroom of een lichamelijke beperking. In het dagcentrum worden de kinderen met veel liefde begeleid. Op inspirerende wijze werken de leidsters met de kinderen aan doelen binnen hun eigen mogelijkheden. Dit doen ze door middel van therapie, spel en onderwijs!

Ik ben Sana Saam, ik ben 29 jaar en woon in Zaandam. Ik heb zelf in totaal tien maanden gewerkt op de Anniecrèche. De eerste keer voor stage in 2010 en omdat het zo goed beviel de tweede keer voor vrijwilligerswerk in 2011/2012. Ik ben sindsdien altijd aan de Anniecrèche blijven denken en zou graag iets willen doen voor hen. De Anniecrèche blijft namelijk afhankelijk van donaties en giften. Zeker gezien de economisch slechte situatie in Suriname is dit een uitdaging. De overheid geeft onvoldoende subsidie om het dagcentrum te runnen. Hierdoor is het management verplicht om zelf voor een groot deel het geld bijeen te krijgen voor de betaling van personeel en lopende kosten,

De wachttijd voor een plek in het dagcentrum is op dit moment helaas 1,5 jaar. Gelukkig biedt de Anniecrèche tijdens deze wachttijd kinderen thuis begeleiding in de vorm van een stimuleringsprogramma. Om kinderen ook thuis te kunnen blijven opzoeken en ouders handvatten te bieden, is er een nieuwe auto nodig! Behalve voor de thuisbegeleiding, zal de auto ook gebruikt worden voor vervoer van de kinderen naar het revalidatiecentrum en het zwembad. Ook voor het doen van de inkopen zal de auto ingezet worden.Er is naar schatting €6500 nodig voor de auto, alles wat we boven dat bedrag binnenkrijgen zal gebruikt worden voor het onderhoud, de verzekering en de benzine van de auto. Ook kan dit ingezet worden voor de onkosten voor de thuisbegeleiding zelf.

Het gehele bedrag (exclusief servicekosten) zal ten goede van de Anniecrèche komen. Hier zal ik persoonlijk voor zorgen. Ik ga namelijk begin 2020 opnieuw afreizen naar Suriname en zal dan, als we het doel bereiken uiteraard, persoonlijk de auto afleveren bij de Anniecrèche. Deze reis is natuurlijk geheel op eigen kosten.


Via deze pagina zal ik alle donateurs op de hoogte houden!


Voor vragen/opmerkingen/tips kunnen jullie mij ook altijd mailen op [email protected]

         


€ 252
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.