Vrouwenemancipatie   

Aangemaakt door :

Stichting Over grenzen voor Ghana

Locatie:

Banko, Ghana

Na de succesvolle opzet van het naaiatellier in Banko Women Center gaan wij aan de slag met een nieuw project waar studenten, bestaande uit vrouwen uit het dorpje Banko, opgeleid worden tot kapster. Ook hier kunnen wij alle steun weer gebruiken!

Wat houdt het project in? Banko Women Center zet zich in voor vrouwen in het dorp Banko en creëert trainingscentra waar vrouwen opgeleid kunnen worden tot klassieke beroepen. Met als doel om vrouwen een volledige en gelijke deelname aan het politieke, civiele, economische, sociale en culturele leven te geven. Banko Women Center richt zich voornamelijk op vrouwen die geen of weinig toekomstperspectief en kansen hebben. De studenten, bestaande uit vrouwen uit het dorpje Banko, zullen de fijne kneepjes van het beroep aangeleerd krijgen door een kapster waardoor zij in staat zijn om zelfstandig aan de slag te gaan en op deze manier eigen inkomsten te generen. Een deel van deze inkomsten zullen gebruikt worden voor de aanschaf van materialen/benodigdheden (zoals nieuwe producten).

Wat is er nodig? Om het project van start te laten gaan zal er een kapsalon ingericht moeten worden waar de studenten opgeleid kunnen worden. Hiervoor zullen onder andere de volgende materialen nodig zijn: Meubilair (stoelen, tafels, kastjes e.d.), wasbakken, haardroger, spiegels, haarproducten, scharen, haarclips, kammen/borstels, schort, handdoeken, muurverf, nieuwe stopcontacten, pijpen voor waterleiding, en kranen.

Hoe kun jij helpen? Zoals gezegd willen we een zelfvoorzienend trainingscentrum worden, maar om de start te kunnen realiseren hebben wij jullie hulp nodig! Donaties zijn van harte welkom en kunnen worden gedaan via de doneerknop hieronder (of ter plaatse in Banko Women Center of in Moon&Star guesthouse).

€ 1.975 van € 2.000
98.8% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.