Maatschappij   

Aangemaakt door :

Actiegroep Kappen kanaal Beernem

Locatie:

Beernem, België

De grote kaalkap langs het kanaal in Beernem blijkt dan toch onvergund te zijn geweest. En nu werd door het Agentschap Natuur en Bos (ANB) ook nog een vergunning verleend om de rest van het groen langs onze kanaaloevers te kappen. Volgens ons is er zelfs sprake van belangenvermenging. Help ons deze vergunning aan te vechten en help ons onze mooie kanaaloevers te beschermen.


In samenwerking met onze partner vzw Bescherm Bomen en Natuur willen wij beroep aantekenen tegen deze vergunning. Een beroep aantekenen betekent juridische kosten. We vragen daarom ook nu opnieuw uw steun.


  • Deze vergunning werd half december aangevraagd. Rond hetzelfde tijdstip begon de grote kaalkap. Ze werd nu pas, begin maart goedgekeurd.
  • Het beheerplan dat De Vlaamse Waterweg (DVW) gebruikte om de kap te rechtvaardigen was niet bekrachtigd conform de huidige wetgeving.
  • De vergunning werd verleend door Marleen Evenepoel, leidend ambtenaar van Agentschap Natuur en Bos, die tegelijkertijd ook bestuurder en voorzitter is van het auditcomité van De Vlaamse Waterweg nv!
  • Deze vergunning geldt voor alle oevers langs het kanaal van Beernem tot Evergem!


Uw stem van verontwaardiging is nog steeds belangrijk.

Wij blijven niet moedeloos toezien tot onze bossen en kanalen kaalgeplukt zijn.

Uw donatie, hoe groot of klein ook, maakt een wereld van verschil.

Dit is de enige manier om tot een aanvaardbaar en duurzaam onderhoud van de kanaaloevers te komen.


Je kan ons steunen door:

1. Dit bericht zoveel mogelijk te verspreiden via zoveel mogelijk kanalen.

2. Een financiële gift

€ 1.000 van € 2.200
45.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.