Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Doingoood Foundation

Locatie:

Kampala, Uganda

Dit project werd in 2014 opgericht door voormalig straatjongen Kennie, met als doel hoop te brengen naar de minderbedeelde kinderen in de sloppenwijk Kamwokya in de hoofdstad Kampala. Het project richt zich op kinderen die op straat leven, weeskinderen, kinderen besmet met HIV/Aids en kinderen met een handicap. Door deze kinderen scholing te bieden, psychische ondersteuning, hen te rehabiliteren en met hen te spelen, draagt het project bij aan het welzijn van de kinderen en hun sociaal economische status.


Ongeveer 200 kinderen zijn aangesloten bij de programma’s van het project. Door het spelen van onder andere voetbal en schaken, leren deze kinderen sociale vaardigheden. Daarnaast biedt het project medische verzorging, dagelijkse voeding en basisonderwijs. De programma’s zijn zowel voor jongens als voor meisjes in de leeftijdsgroep van 6 tot 16 jaar. Ook de families en de gemeenschap worden betrokken. Zo zijn er voorlichtingsprogramma’s over hygiëne en worden vooral vrouwen gestimuleerd om in de eigen eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. Voor getalenteerde kinderen wordt gezocht naar beurzen zodat zij een gerichte (vervolg)opleiding kunnen volgen.


De kinderen zijn elke dag welkom in het drop-in center voor een eenvoudige maaltijd, om met elkaar te spelen, te socialiseren en om te leren. Een klein aantal kinderen verblijft in het rehabilitatie centrum. Hier wonen zij tijdelijk tot een oplossing is gevonden voor hun persoonlijke situatie en zijn kunnen re-integreren thuis, bij familie of in de gemeenschap.


€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.