Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Stichting Jongerenopvang Zeeland

Locatie:

Zeeland, Nederland

Iedere jongere moet kunnen opgroeien in een gezin. Maar wat als dat thuis niet mogelijk is?

De oorzaak kan gedragsproblemen van de puberende tiener zijn, maar ook een scheiding, ziekte, sterfgeval of verslaving van (één van) de ouders kan ertoe leiden dat een kind op straat komt te staan. Wanneer thuis wonen niet meer mogelijk is, dan kan pleegzorg een tijdelijke of langdurige uitkomst bieden. Want jongeren, hoe volwassen ze ook lijken… hebben juist de liefde van (pleeg)ouders zo hard nodig.

In Zeeland is een schrijnend tekort aan pleeggezinnen die kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar willen opvangen. Deze leeftijdsgroep wordt daarom noodgedwongen vaak in instellingen buiten de eigen leefomgeving geplaatst. Uit deze nood is Stichting Jongerenopvang Zeeland opgericht. Zij wil de opvang van Zeeuwse jongeren in pleeggezinnen stimuleren. Onder meer door financieel bij te dragen aan het verbouwen van de woningen van pleegouders.

Ons nieuwe project is een gezinshuis helpen met het bouwen van een aanleunwoning aan hun eigen woning. In de aanleunwoning kunnen jongeren gaan oefenen met zelfstandig wonen en krijgen de jongeren daarbij de begeleiding, aandacht en liefde die ze nodig hebben. Op deze wijze kan hun zelfstandigheid zich veilig ontwikkelen.


Wilt u meer informatie ? Neem contact op met [email protected]

Wilt u ons steunen? Rekeningnummer NL63RABO0111748062

T.n.v. Stichting Jongerenopvang Zeeland  [email protected]

Geef jongeren een warm thuis!

€ 0 van € 10.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.