Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

ISH PTA

Locatie:

The Hague, Netherlands

'Light it up Blue ' voor autisme bewustmakingsdag en help ons autisme bewustzijn te vergroten, attitudes te veranderen en wat geld in te zamelen.


Er zijn een aantal kinderen op onze school die zich in het autismespectrum bevinden. School kan soms erg uitdagend en stressvol zijn voor die kinderen en hun families, dus ons doel is om het autisme bewust te maken en hen meer begrip, steun en vriendelijkheid te tonen.


Autisme is een complexe, levenslange ontwikkelingsstoornis die van invloed is op de manier waarop mensen communiceren, zich gedragen en omgaan met de wereld. Het beïnvloedt verschillende mensen op verschillende manieren. Hier zijn enkele kenmerken die autistische mensen zouden kunnen delen:

- het vinden van sociale interacties moeilijk en stressvol

- zich aan routines moeten houden en dezelfde bewegingen keer op keer moeten herhalen

- over- of ondergevoelig zijn voor geluid, aanraking, licht en smaak

- intensief gefocust zijn op hobby's en interesses

- het hebben van 'meltdowns' of 'shutdowns'

- extreem angstig zijn

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is één op de 160 kinderen autistisch. Sommige onderzoeken suggereren dat het aantal eigenlijk veel hoger is dan dat. Reden te meer voor iedereen om vertrouwd te raken met autisme en hoe het veranderen van attitudes, empathie en vriendelijkheid op school een minder angstaanjagende plek kan maken voor autistische kinderen.


Geef alstublieft royaal!


DANK JE€ 1.447 van € 500
289.4% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.