Mensenrechten   

Aangemaakt door :

Favela United Foundation

Locatie:

, Mozambique

We hebben mensen zoals jij nodig om samen met ons Girls in Mozambique te ondersteunen.

Doe vandaag een kleine donatie aan ons Girls-educatieprogramma, want leren kan niet wachten.


Een kleine donatie van $ 10 geeft al een meisjesprogramma-training inclusief maaltijden gedurende 2 maanden. "


We breiden ons Life Captains-programma voor meisjes en jonge vrouwen uit. Voetbal gebruiken om meisjes te onderwijzen en te empoweren, en vooral om ze samen te brengen om te spelen en plezier te hebben. Steun onze meisjes vandaag! Donaties kunnen via deze pagina worden gedaan.Locatie: Bairro da Polana Caniço, Maputo, Mozambique


FAVELA UNITED

Favela United inspireert en creëert Change Makers door de transformerende kracht van voetbal te gebruiken om jongeren uit gemarginaliseerde gemeenschappen in Mozambique, inclusief straatkinderen en weeskinderen, te machtigen. Deze kinderen groeien vaak op in een onstabiele omgeving, met zeer beperkte opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Ons doel is om de jeugd de mogelijkheid te bieden om een betere toekomst voor zichzelf en hun gemeenschap te creëren door hen op het veld te onderwijzen over fair play, inclusie en respect - lessen die direct overdraagbaar zijn naar het leven in het algemeen en buiten het veld, ze nemen deel aan onze Educatief programma 'Life Captains'.

beeld

MOZAMBIQUE

Het leven is moeilijk en kansen zijn beperkt in de bairro's (sloppenwijken) van Mozambique, nog meer voor kinderen. Formeel en langdurig werk is erg moeilijk te vinden en veel mensen moeten hun brood verdienen met elke gelegenheid die zich voordoet. Ouders vinden het moeilijk om voor hun kinderen te zorgen en hen kansen te geven om te floreren. Gebrek aan opleiding beperkt hun kansen verder. In de gemeenschappen van Maputo, zoals bairro da Polana Caniço en maxaquene, groeien veel kinderen op rond (huiselijk) geweld. Meisjes worden geconfronteerd met nog grotere obstakels - het aantal meisjes dat naar de lagere school gaat, neemt af met elke hogere graad. Adolescente meisjes zijn bijzonder kwetsbaar vanwege vroege zwangerschap en bevalling. Kinderen uit de Bairro lijden vaak aan marginalisering en stigmatisering vanwege hun waargenomen minderwaardigheid in de samenleving.


LIFE CAPTAINS PROGRAMMA "Capitães da Vida"

We gebruiken voetbal als een leermiddel om jonge levens te veranderen en hen de essentiële levensveranderende vaardigheden, vertrouwen, kennis en kansen te geven om kampioen van hun eigen lot te worden. Het programma omvat dagelijkse sportactiviteiten en wekelijkse educatieve workshops samen met onze lokale partnerorganisaties over Life skills-educatie, jeugdleiderschap, teambuilding, vredesopbouw en SRGR en milieu-educatie.


ORGANISATIEACHTERGROND

Favela United is een Nederlandse / Mozambikaanse non-profitorganisatie die de transformatiekracht van voetbal gebruikt om sociale verandering in gemarginaliseerde gemeenschappen van Mozambique te stimuleren. Ons voetbal voor verandering-programma gaat over het gebruik van het voetbal voor sociaal welzijn en om echt een verschil te maken in de maatschappij. Favela united werkt met de meest kwetsbare kinderen van onze samenleving en gebruikt voetbal als hulpmiddel om sociale verandering te stimuleren: (zie afbeelding voor gebieden met sociale verandering)

Favela United is de toonaangevende organisatie in Mozambique op het gebied van voetbal voor sociale verandering. In de afgelopen jaren hebben we het leven van 2.000,00+ jongeren in het hele land veranderd en beïnvloed, samen met onze lokale partnerorganisaties en met de steun van mensen zoals jij.


ACTIVITEITEN


 • Georganiseerde voetbaltrainingen, activiteiten en inclusieve toernooien
 • Life Skills-training (communicatie, presentatie, probleemoplossing, creatief denken, zelfbewustzijn, assertiviteit en omgaan met emoties en omgaan met stress).
 • Educatieve workshops (gezondheid, SRGR, gendergelijkheid, inclusie, vredesopbouw en leiderschap)
 • Meisjes community voetbalcompetitie
 • Monitoring van persoonlijke ontwikkeling (3 keer per jaar ontvangen de kinderen een voetbal / persoonlijke ontwikkelingsrapport waar ze worden beoordeeld op houding / gedrag, school en voetbalkwaliteiten.) De coaches bezoeken de families van de kinderen en bespreken de rapporten met de ouders en kinderen. )
 • Monitoring van schoolprestaties (direct contact van coaches met schoolleraren van de kinderen)
 • Na school begeleiding / coaching
 • Help voortijdig schoolverlaten terug te keren naar school (in samenwerking met de lokale brede school)
 • lessen Engels
 • Bezoek onze website om al onze activiteiten te bekijken

Doelen en impact:

 • Geef meisjes en jonge vrouwen de basisvaardigheden, kennis en hulpmiddelen om kampioen van hun eigen lot te worden
 • Dezelfde kansen en dezelfde rechten voor meisjes in gemarginaliseerde gemeenschappen in Mozambique
 • Vergroot de kansen voor meisjes om een betere toekomst te hebben
 • Voor het creëren en inspireren van positieve rolmodellen / Change Makers voor de volgende generatie jonge meisjes. Sportcoaches.
 • Help voortijdig schoolverlaten terug te keren naar school
 • Gelijk aantal coaches voor mannen en vrouwen bij Favela United
 • Minder tienerzwangerschap in gemeenschap

Het programma wordt geleid door de principes van non-discriminatie, het belang van het kind, overleving, ontwikkeling en bescherming van het kind en ten slotte de deelname in overeenstemming met het VN-Verdrag inzake de rechten van het kind (CRC).


HULP OM DEZE MEISJES TE VERMOGEN EN DE LEVENSCAPTAINS TE "CREËREN"

Je geschenk verandert levens - voor altijd

Doe mee en steun ons voor de nalatenschap om te leven op #FavelaUnited #Altijdonside #Teameveryone #footballforchange

www.favela-united.com


O SEGREDO É ALEGRIA

Elk jaar is heel bijzonder met Favela United. 2018 was geen uitzondering, een fantastisch jaar met veel positieve energie en impact. Het was niet alleen het jaar dat we de allereerste editie van de Inclusive World Cup lanceerden voor meer dan 500 jonge jongens en meisjes uit gemarginaliseerde gemeenschappen en de straten van Maputo, het was ook het jaar waarin we ons eerste educatieve Life Captains-programma begonnen met onze lokale partnerorganisaties.

De geweldige reis van de Inclusive World Cup bracht niet alleen de jeugd van Mozambique en het werk van Favela United onder de aandacht, maar creëerde ook meer dan 25 nieuwe partnerschappen. Samen hebben we meer dan 50 educatieve workshops en andere activiteiten georganiseerd.

Ik herinner me nog goed hoe het Favela United-project in Mozambique klein begon, in de grootste gemeenschap van de stad Polana Caniço, in 2015. Trainingssessies met 2 lokale gemeenschapscoaches en dagelijks ongeveer 80 kinderen. Nu in 2019 telt het favela United-programma meer dan 250 deelnemers per dag, gecoacht en begeleid door 12 jonge lokale veranderingmakers die op hun beurt werden gecreëerd en geïnspireerd door Favela United.

Het was de legendarische voormalige aanvoerder van het Mozambicaanse nationale team, Tico-Tico, die me introduceerde bij Jair en Edu, de twee lokale coaches van de Polana Caniço Community. Overweldigd door de ongelijkheid, marginalisatie en stigmatisering waarmee de jeugd in de gemeenschap wordt geconfronteerd, veranderden we de plaatselijke voetbalschool in een voltijds programma 'Voetbal voor sociale verandering', en zo werd Favela United Mozambique geboren.

Jongeren vormen het middelpunt van alles wat we doen bij Favela United. Ons programma rust de deelnemers uit met de vaardigheden, het vertrouwen en de kansen die ze nodig hebben om hun dagelijkse uitdagingen in het leven te overwinnen. Boven alles liet 2018 ons zien dat we de goede richting inslaan met onze samenwerkingsbenadering. Ons team bestaat uit een brede pool van zeer waardevolle vrijwilligers, bestuursleden en een sterk netwerk van partnerorganisaties.

Het jaar 2018 was een ander geweldig voorbeeld van die onvergetelijke momenten om de transformationele kracht van voetbal te vieren om levens te veranderen en te redden. Er zijn geen woorden om mijn niveau van waardering en respect uit te drukken voor iedereen die onze organisatie voor voetbal voor verandering op elke mogelijke manier heeft gesteund. We kijken ernaar uit om onze doelen te bereiken en de verandering samen opnieuw te maken voor 2019.

Met vriendelijke groet,


Patrick Hoep

Favela United oprichter en directeur


Help meisjes en jonge vrouwen in Mozambique in staat te stellen kampioenen van hun eigen lot te worden. Uw gift verandert levens - ten goede. Doe mee en word een supporter, voor een meisje of een heel team. #Teameveryone
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.