Dieren   

Aangemaakt door :

Elke Molenaar

Locatie:

, Zuid-Afrika

Eind Augustus reis ik nogmaals af naar Zuid-Afrika en zal ik meedoen aan de iMfolozi Outrun! Een tweedaagse trail run door het oudste reservaat van het land. Ik wil proberen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de conservatie van (ernstig) bedreigde diersoorten in dit reservaat.

Dromen, durven, doen!


Het is altijd een droom van mij geweest om in Afrika mijn steentje te kunnen bijdragen aan de bescherming van (ernstig) bedreigde diersoorten. In november 2019 heb ik me daarom aangesloten bij Wildlife ACT, een non-profit organisatie die zich 24/7 inzet voor de bescherming van haar fauna (voor meer informatie over Wildlife ACT en het werk dat zij doen, hier hun website: wildlifeact.com).

Ik reisde af naar de provincie Kwazulu-Natal waar ik 3 maanden lang vrijwilligerswerk heb gedaan in verschillende reservaten en van dichtbij mee heb gekregen wat er allemaal komt kijken bij natuurbehoud.

Waar men al gauw alleen de schoonheid van Zuid-Afrika ziet, liepen wij ook tegen de minder mooie dingen aan: van gestroopte neushoorns, tot Afrikaanse Wilde Honden die gewond waren geraakt in strikken. Veel dieren trekken hier helaas aan het kortste eind - vaak door menselijk toedoen.


Eenmaal terug gekomen liep ik een beetje met mijn ziel onder mijn arm. Ik heb weliswaar geweldige verhalen te vertellen, maar ik wil ook graag concreet iets betekenen en terug doen. Door de tijd die ik aan "de frontlinie" van een conservatie project heb doorgebracht ben ik geïnspireerd geraakt. Misschien zelfs wel een beetje geobsedeerd...


Zo geobsedeerd dat ik al mijn moed en durf bijeen geraapt heb en me heb ingeschreven voor de iMfolozi Outrun! Ongeveer 4 maanden geleden, zittend in mijn hangmatje in Hluhluwe-iMfolozi Park, ving ik voor het eerst woord op over een epische loop die dwars door het reservaat leidt. Hoe mooi om twee van mijn grootste passies te kunnen combineren?! En dus heb ik me ingeschreven...


Op 22 en 23 Augustus loop ik dus een tweedaagse trail run (19km en 13.5 km) door het oudste reservaat van Zuid-Afrika. Ik wil met mijn deelname proberen zoveel mogelijk geld op te halen dat ten goede zal komen aan de conservatie van deze (ernstig) bedreigde diersoorten. Om jullie een idee te geven hoe dit geld besteed zal worden, onderstaande voorbeelden:


  • GPS rugzakje voor gieren €60,-
  • Neushoorn GPS band €1250,-
  • Anti-stroop halsband (voor bv. de Afrikaanse Wilde Hond) €625,-
  • Dierenarts kosten €500 per dag

Alle beetjes helpen en dus start ik deze fundraiser.

  • Ik wil bedrijven een plekje op mijn hardloopshirt aanbieden bij donaties groter dan €50,-. (uiteraard zit daar dan ook een vermelding bij op mijn social media).
  • Daarnaast start ik met de verkoop van ansichtkaarten, bedrukt met mijn eigen natuur en wildlife foto's gemaakt tijdens mijn vorige verblijf. Deze kaarten zijn mij aangeboden door groenprint.nl en worden gedrukt op FSC gecertificeerd papier, duurzaam bosbeheer ondersteunend. Één pakketje bestaat uit 5 kaarten. Deze verkoop ik voor €6,- per pakketje (excl. eventuele verzendkosten) of een enkele kaart voor €2 p/st.
  • Mocht je sowieso iets willen doneren, dan wordt ieder bedrag hoe klein dan ook, op prijs gesteld.


De volledige opbrengst van mijn actie's zal ten goede komen aan conservatie.


Wil je kaarten kopen of heb je nog vragen? Twijfel niet om mij een persoonlijk berichtje te sturen, dat mag via Facebook, Instagram of jullie kunnen mij mailen op [email protected] (vermeld dan in het onderwerp "Kaarten Imfolozi Outrun").


I am in it for the long run! Are you?

€ 107 van € 500
21.4% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.