Maatschappij   

Aangemaakt door :

IJscoman Moes

Locatie:

Binnenhof, Nederland

IJscoman Moes heeft €10.000 nodig om zijn IJscowagens te voorzien van elektromotoren en zo op het binnenhof blijven. Laten we hem helpen! Iedere bijdrage is welkom!


Bericht in het AD: "Het nieuws dat de bekende ijscoman Moes misschien stopt omdat hij niet meer met zijn historische ijskarren in de Haagse binnenstad mag, leidde onlangs tot grote verontwaardiging in heel Den Haag en ver daarbuiten. De 65-jarige ondernemer is een begrip in de stad. Op internet roepen mensen op tot actie. Maar hoe houden we Moes op het Binnenhof? Het AD zet de mogelijkheden op een rij.De retro-ijskarren van Moes zien er weliswaar als nieuw uit, maar zijn al zestig tot zeventig jaar oud. Ze worden voortgedreven door tweetaktmotoren van Gazelle. En daar zit hem het probleem. De gemeente Den Haag heeft namelijk besloten om deze vervuilende motoren vanaf december dit jaar uit de binnenstad te bannen. Dat geldt dus ook voor de tweetaktmotoren van Moes."

€ 25 van € 10.000
0.3% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.