Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

ActiezVoorFranniez

Locatie:

Leiden, Nederland

Kinderfonds Franniez staat voor chronisch zieke kinderen. Zij zorgen voor een verzamelsysteem die het traject weergeeft van een chronisch ziek kind. Dit systeem helpt het kind zijn of haar ervaringen te delen met andere lotgenoten en krijgt daardoor het gevoel dat hij of zij niet alleen is.

Wij zijn 4 studenten van de Hogeschool Leiden die geld inzamelen voor het goede doel. Het goede doel waar wij ons de komende weken voor gaan inzetten is Franniez. 

 

Kinderfonds Franniez is een goed doel dat een leuk en nuttig verzamelsysteem creëert voor chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar. Momenteel zijn prikken, medicijnen, ziekenhuisopnames en operaties de harde realiteit voor ongeveer 80.000 chronisch zieke kinderen in Nederland. Voor deze kinderen heeft Franniez een verzamelsysteem ontwikkeld. Dit verzamelsysteem bestaat uit een spiraal met treden in verschillende kleuren met daarbij stickers die het traject van het kind weergeeft. Dit verzamelsysteem geeft het kind troost, moed en houvast! Het helpt de kinderen in te zien wat ze allemaal al overwonnen hebben. 

Daarnaast geeft het kinderen, ouders, broertjes, zusjes, grootouders, dokters en verpleegkundigen een mogelijkheid om over de ziekte te praten. 

 

Voor zowel een ingrijpende behandeling als een goede of slechte dag krijg je stickers met een betekenis. Die stickers plak je vervolgens aan beide zijden van een Franniez-trede. De trede plaats je vervolgens op de spiraal en op die manier vorm je een kleurrijk 'dagboek'. 

 

Kinderfonds Franniez werkt uitsluitend met vrijwilligers van binnen en buiten de zorg. Opbrengsten uit sponsoracties en donaties van particulieren, bedrijven en fondsen maken het mogelijk om het verzamelsysteem gratis aan te bieden. 

 

Om te zorgen dat het verzamelsysteem gratis blijft voor de kinderen en ziekenhuizen hebben we uw steun nodig! Doneer daarom nu om chronisch zieke kinderen een steuntje in de rug te geven.  


#ACTIEZVOORFRANNIEZ€ 815 van € 2.000
40.8% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.