Wens   

Aangemaakt door :

JESSICA TUCKSON

Locatie:

London, United Kingdom

De expeditie van Magellan verliet Spanje op 20 september 1519. De vijf zeeschepen van de expeditie voeren door de ruwe wateren van de Atlantische Oceaan. Op 19 november profiteerde de expeditie van de noordoostelijke moesson en de equatoriale stroming en trok naar het zuiden langs de westkust van Afrika. Toen de vloot de Kaapverdische eilanden bereikte, draaide ze naar het westen, stak de Atlantische Oceaan over en bereikte de kust van Brazilië in Zuid-Amerika.


Op 21 oktober 1520 zeilde de expeditie zuidwaarts langs de kust van Zuid-Amerika en ontdekte een kanaal dat naar de Stille Oceaan leidde. Op 28 november 1520 bereikte de vloot eindelijk het einde van de waterweg. Het schip voer door het kanaal en voer de Stille Oceaan binnen. In 1521 stak de vloot van Magellan de Stille Oceaan over.


Ter herdenking van Magellan's eerste reis rond de wereld, ben ik van plan om in oktober 2022 in de voetsporen van Magellan over de hele wereld te treden, waarbij ik 19 landen en regio's in Europa, Afrika, Azië en Noord- en Zuid-Amerika passeer.

€ 0 van € 20.000
0% gefinancierd
67 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.