Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Luna Brouwer

Locatie:

Rotterdam, Nederland

Ik ben Luna en kamp al een aantal jaar met psychische problemen. Ondanks 7 jaren vol therapie is het gewenste effect nog steeds niet bereikt. Mijn hoop is gevestigd op een hulphond. Deze moet mij gaan helpen om weer op eigen benen te leren staan en mijn leven te leven.

Lieve allemaal,


Mijn naam is Luna Brouwer en ik ben 19 jaar.


Zoals jullie weten kamp ik al een aantal jaar met verschillende psychische problemen. Hiervoor ben ik al bij 4 verschillende instanties in behandeling geweest en heb ik veel therapie gehad. Helaas niet met het gewenste effect.

En vind ik het na 7 jaar vol therapie en meerdere opnames nog steeds moeilijk om op eigen benen te staan en mijn plekje te vinden in deze maatschappij.


Al vanaf kleins af aan heb ik mij prettig en vertrouwd gevoeld bij dieren. Altijd was ik met ze aan het knuffelen en spelen. Er is geen enkele plek op de wereld waarin me zo veilig voel als bij een hond, kat of paard.


Nu is er een vorm van behandeling die misschien nog niet zo bekend is, maar wel heel effectief. Namelijk een psychiatrische hulphond.

Hierbij krijg je een eigen hond die je samen met een coach gaat opleiden.

Het is de bedoeling dat deze hond overal mee naar toe gaat. Bijvoorbeeld naar de supermarkt, de stad en de universiteit.


Een hulphond biedt je steun en geeft je vertrouwen. Hierdoor voel je je veilig en nemen je angsten voor bijvoorbeeld sociale situaties af.

Ook signaleert hij wanneer je over je grenzen gaat, je moe of overprikkelt raakt, niet goed in je vel zit en wanneer je bloedsuikerspiegel te laag is.

Met behulp van een hulphond ga ik leren om voor mezelf te zorgen en op eigen benen te staan. Waardoor ik zelfstandig kan eten, samen met mijn hond alleen op pad durf te gaan en durf te vertrouwen op mijn eigen kunnen.


Het opleiden van een psychiatrische hulphond is een lang traject (ongeveer 2 jaar) en kost helaas heel veel geld. Dit heb ik niet. Daarom heb ik deze crowdfunding opgericht.

Hulp vragen is iets wat ik heel lastig vind, maar ik doe het toch.

Zouden jullie mij alsjeblieft willen hepen en geld willen doneren?

Om mij zo de kans te geven om een vorm van behandeling aan te gaande wel bij mij past.

Alle beetjes zijn welkom en ik ben jullie er heel erg dankbaar voor.


Samen met mijn coach ben ik op zoek gegaan naar een ras dat bij mij past.

Uit deze zoektocht is een witte koningspoedel gekomen. Deze week wordt mijn pup geboren.


Mij lijkt het heel leuk als jullie allemaal een naam insturen. De leukste naam wordt dan de naam van mijn toekomstige hulphond.

Ook ga ik op Instagram een account bijhouden waarop jullie de ontwikkeling van mij en mijn hulphond kunnen volgen.

Zo kan ik jullie allemaal op de hoogte houden van hoe het met ons gaat.


Heel veel liefs van mij en pootjes van mijn toekomstige maatje.

€ 4.861 van € 4.750
102.3% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.