Noodhulp   

Aangemaakt door :

Kirsten & Rein-Jan elenbaas

Locatie:

, Oekraïne

Als ouders van vier gezonde en blije kinderen gaat het ons enorm aan het hart wat er nu gebeurt in Oekraïne. Vooral omdat wij de verhalen uit eerste hand meekrijgen van zakenrelaties en kennissen. We kunnen niet iedereen helpen, maar we kunnen wel ons steentje bijdragen. Alle beetjes helpen.


In een kerk in Moldavië is de vader van Rein-Jan zijn compagnon Boris zo lief om vluchtelingen uit Oekraïne onderdak te verlenen. Iedere dag komen er vluchtelingen bij. Vrouwen, oude mannen en jonge kinderen slapen met zijn allen in een grote zaal op stretchers. De behoefte aan opvangadressen is te groot, Moldavië kan de vraag niet aan.


Nu hebben wij de hulp ingeroepen van Zeeuwse gemeenten en een aantal Zeeuwse campings om onderdak te verlenen. Gelukkig is iedereen super welwillend. We hebben voor de eerste 50 vluchtelingen nu een dak boven hun hoofd kunnen regelen.


Helaas zijn we er dan nog lang niet.


De reis naar Nederland moet bekostigd worden.

Er zijn hulpmiddelen nodig om op de terugreis terug mee te geven. Er is voedsel en kleding nodig, maar ook medicijnen en bijvoorbeeld speelgoed voor de kinderen. Daarnaast blijven de vluchtelingen toestromen. Dus ook vervoer, benzine/diesel, donaties en huisvestingsmogelijkheden en geld voor onderhoud kunnen we goed gebruiken. Kortom alle hulp is meer dan welkom.

€ 8.590

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.