Onderdak   

Aangemaakt door :

Kris Marczyk

Locatie:

Słupsk, Polen

Beste allemaal,


In Polen staat een huis. In Słupsk. Dat huis was van onze ouders/schoonouders en na hun overlijden is het geërfd door 2 zonen en 1 dochter. 1 van die zonen is mijn man Kris. Na een tijd verhuurd te zijn geweest, stond het huis sinds een paar maanden leeg. En toen viel Rusland Oekraïne binnen. Daarna veranderde de wereld. Velen vluchtten reeds naar Polen. Zo ook naar Słupsk, zover mogelijk weg van alles wat ze achter moesten laten.


Ook wij zijn nu persoonlijk betrokken geraakt bij het oorlogsdrama wat zich voltrekt in Oekraïne. Schoonzus heeft na overleg met ons het huis ter beschikking gesteld aan de opvang van een jong Oekraïens gezin. Het gezin van 6 personen is sinds een week ondergebracht in het door ons geërfde, tot voor kort leegstaande huis. Vader en moeder beide 38 jaar, 4 dochters variërend in de leeftijd van 4 maanden tot 15 jaar. Vader was in Oekraïne werkzaam in de ventilatietechniek. Ze hebben alles achter moeten laten in hun woonplaats Vinnytsja om te vluchten voor hun leven.

Iedereen kan zich voorstellen dat dit geen verblijf van een paar weken of zelfs een paar maanden is.


We kunnen ons er geen voorstelling van maken wat zij nu moeten doormaken, maar we zijn blij dat ze “rust” en een dak boven hun hoofd hebben. Wij (Kris en ik, mijn zwagers en schoonzusters) laten hen daar gratis verblijven. De maandelijkse kosten nemen we nu gezamenlijk voor onze rekening.


Er is nog een kleine buffer vanuit verhuur wat tot voor kort heeft geduurd. Echter de kosten van gas, water en licht zullen niet tot in lengte van dagen door ons opgebracht kunnen worden. En hoewel het een volledig ingericht huis is, inclusief apparatuur, potten, pannen en bestek, zal er ongetwijfeld nog wel wat aangeschaft moeten worden. Het gezin beschikt inmiddels al wel over een babyledikant en kinderwagen.

Het is de bedoeling dat de kinderen binnenkort naar school gaan. Dat is het beste voor ze. Dus er moeten schoolspullen komen. En wie weet wat nog meer. Voor de kosten van gas, water en licht en voor de broodnodige overige zaken zoals hierboven vermeld zouden we een bijdrage goed kunnen gebruiken.


Wil je ons hierbij financieel ondersteunen?


Alvast hartelijk dank!


Kris en Gerda Marczyk

€ 3.270

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.