Onderdak   

Aangemaakt door :

Stichting Ambii Parints

Locatie:

, Nederland

Waarom blijf je als je mishandeld wordt?

Omdat er geen plaats is waar je heen kunt!

 

Wij begrijpen hoe moeilijk het is om weg te gaan.

Wij zijn het team van Stichting Ambii Parints.

 

We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten wie wij zijn en hoe we er toe gekomen zijn om Stichting Ambii Parints op te

richten.

 

Ambii Parints wordt een woonproject voor personen uit een situatie van huiselijk geweld, die gaan scheiden en geen woonruimte hebben.

 

Initiator is Marianna Borgdorff.

Ze is gelukkig gescheiden en heeft 6 eigen kinderen, een aantal pleegkinderen en een rits (pleeg)kleinkinderen. Wat niemand wist,

ook haar kinderen niet, was dat er al 30 jaren een situatie was van emotionele, psychische, financiële en seksuele mishandeling. Het speelde zich allemaal achter gesloten deuren af. Zij kent alle trucs die er zijn om het slachtoffer binnen de muren van geweld te houden.

 

Het hele punt van het project Ambii Parints is dat haar verhaal het verhaal van velen is. En zij heeft in de afgelopen jaren dit

plan ontwikkeld en het team om zich heen verzameld om mensen te helpen uit deze levensbepalende situatie weg te komen.

 

Huiselijk geweld. De persoonlijke en maatschappelijke kosten zijn schokkend. 

Persoonlijke schade is vaak ernstig en levenslang.

Aan geld in Nederland € 150 miljoen per jaar.

€ 68.000 per gezin.

 

Dit betreft:

 

 • Acute medische hulp;
 • Acute psychische hulp;
 • Jeugdhulp;
 • Jeugdbescherming;
 • Justitiële zorg: Politie, rechterlijke macht, onderwijs etc.
 • Latere medische en psychische zorg;
 • Speciaal onderwijs;
 • Criminaliteit;
 • Verminderde economische productiviteit;
 • Meer uitkeringen en arbeidsongeschiktheid.
 • Hoe kunnen we dit stoppen?

 

Huiselijk geweld. Je blijft als je geen uitweg ziet!

Soms duurt een situatie maanden, maar vaker jaren. Jaren van continue dreiging en geweld.

Je wilt wel weg, maar hoe?

 

Na het vertrek is je leven in eerste instantie serieus in gevaar. En dat wéét je.

Er is vaak een periode, die jaren kan duren, van: stalking, kwaadsprekerij, manipulatie, sabotage, dreiging,

vernieling, mishandeling, kindermishandeling en soms moord. 26% van de moorden in Nederland komt voort uit de relationele sfeer. We lezen het allemaal in de krant, vaak een kort berichtje, maar waar soms jaren van geweld aan vooraf gingen.

 

Velen die in deze situatie zitten, weten het, maar omdat ze NIET weten hoe ze veilig weg kunnen komen, blijven ze. 

 

Een dak boven je hoofd!

 

Een plaats waar je je veilig voelt. Waar je jezelf kunt zijn. Waar je de stress en pijn van een moeilijke periode van je af kunt laten glijden. Je hebt besloten dat het genoeg is geweest!

 

Jij hebt besloten dat jullie uit elkaar gaan. Maar dan komen de vragen:


 • Waar ben ik veilig?
 • Met of zonder kinderen?
 • Waar ga ik wonen?
 • Hoe kom ik veilig weg?

In elk geval is er dan een probleem. Een woning vinden. In bijna alle gemeenten is er geen urgentie meer voor scheiding. Er zijn wachttijden voor een woning van 2 tot langer dan 12 jaar afhankelijk van de omgeving waar je woont. Zelfs als er sprake is van (ernstig) huiselijk geweld zijn er weinig mogelijkheden.

De vrouwen/mannenopvang zit overvol, en/of je wilt gewoon zelfstandig blijven en je waardigheid terug vinden. Voor elke situatie ben je nu afhankelijk van familie/vrienden/camping/hotel/enz.

Een koopwoning zoeken als je al geld genoeg hebt is in de huidige markt ook niet te doen. Daarnaast wordt vaak elke stap, telefoon en post gecontroleerd, dus hoe regel je hypotheek, makelaar en dergelijke zonder dat jouw partner er achter komt dat je weg wilt. 

 

Wij willen een mogelijkheid creëren om te helpen. We willen slachtoffers van huiselijk geweld die niet veilig zijn in hun eigen woning, een veilig heenkomen bieden, zodat ze zelfstandig kunnen blijven en alle zaken, zoals de scheiding, kunnen regelen die geregeld moeten worden. Maar daardoor kunnen we ook zorgen dat kinderen bij hun „veilige“ ouder kunnen blijven. Wij begeleiden naar een stabiele situatie zonder risico’s voor de kinderen. We zorgen voor rust, respect en bescherming. En dat alles in een natuurlijke omgeving.

 

Er zijn verschillende personen die dan bij ons kunnen aankloppen.

 

 • 1 persoon met kind(eren)
 • 1 persoon zonder kinderen
 • Jongeren in de leeftijd van 16 tot 21 jaar die zelf weg willen uit een gewelddadige thuissituatie

 

Hiervoor willen we een pand en/of grond aankopen en dit verbouwen tot kleine maar zelfstandige woningen in een veilige omgeving. Daarnaast ruimten waar men hulpverlening, advocaat en politie kan ontvangen. Hieronder valt ook een "therapiecentrum" waar we ondersteuning aanbieden bij angst, PTSS, Oudervervreemding. Oudervervreemding is een veel gebruikt wapen van ex-partners om de ex nog te beschadigen na de scheiding, maar wordt steeds vaker gezien als ernstige (kinder)mishandeling.

 

Ook maken we een "logeerhuis" voor de kinderen als papa of mama het even moeilijk heeft en de kinderen die emoties niet mee hoeven te krijgen. 

 

Naast dit alles hebben we Odin. Odin wordt getraind als “beschermhond”. Binnenkort komt daar Gaya bij. Zij gaan zorgen voor meer beschermhonden. Honden die mee gaan als een slachtoffer zich in risicovolle situaties moet begeven, waardoor een confrontatie met de dader waarschijnlijk is. De honden worden getraind om te beschermen. Geen aanvalshond, maar dit ras heeft zijn eigen methoden om zijn

persoon te beschermen. De stichting draagt de kosten voor aanschaf en verzorging van de honden helemaal zelf. Dus ook voor hen kunt u doneren.

 

Door dit complete plan te realiseren kunnen we de schade aan slachtoffer, kinderen en maatschappij en risicovolle situaties tot het minimum beperken.

 

Om dit te realiseren en de lasten zo veel mogelijk te beperken zoeken we donateurs die ons willen helpen dit mogelijk te maken. 

 

Help jij ons hén te helpen?

 

www.Ambiiparints.com

€ 1.044 van € 500.000
0.2% gefinancierd
268 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.