Dieren   

Aangemaakt door :

Stichting Oasebos

Locatie:

, Costa Rica

Wij beschermen regenwoud in Costa Rica! Dat doen we simpel en effectief door regenwoud op te kopen en met behulp van lokale mensen te beheren. Het gekochte regenwoud verkopen we door aan particulieren en bedrijven, maar het blijft onder ons beheer. Het kan niet worden doorverkocht, en Oasebos blijft op papier de beheerder van het woud. Zo wordt het woud uit het economisch verkeer gehaald. 1/8 hectare (1250 m2) kost €250. Met uw donatie kunnen we meer gebieden aankopen en zo onze bossen naar elkaar laten groeien om er 1 groot reservaat van te maken.

Met een landoppervlakte van 1,2% is Costa Rica een klein land, maar het herbergt 6% van alle biodiversiteit op aarde.

Op de foto zie je de Grote Groene Ara, de op een na grootste papagaaiensoort. Deze vogel wordt ernstig bedreigd en vliegt in onze gebieden. We beschermen al ruim 250 ha. En we willen graag door, dit jaar op naar de 300 ha.


Help je mee? Met iedere donatie zijn we blij! Je kan ook iets organiseren om geld op te halen. Heb je een idee, neem contact op en we denken graag met je mee.


Meer informatie kan je vinden op onze webisite www.oasebos.nl. Hier vind je ook onze contactinformatie. We staan je graag persoonlijk te woord!

€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.