Mensenrechten   

Aangemaakt door :

Elena Berseneva

Locatie:

Varna, Bulgaria

Dag vrienden!

Mijn naam is Elena Berseneva, ik ben Russisch en woon in Bulgarije, en nu ben ik gedwongen om een beroep te doen op iedereen die me kan helpen in mijn moeilijke situatie.


Hoe ik werd beïnvloed door de pandemie

Mijn verhaal is heel simpel. Als de helft van de wereldbevolking werd ik zwaar getroffen door de eerste golf van de pandemie, die begon op 13 maart 2020. Op dat moment werkte ik in een klein café en op 14 maart werden we allemaal onmiddellijk met onbetaald verlof gestuurd, en op 1 april werden we ontslagen zonder een ontslagvergoeding, en ik had geen middelen van bestaan. Nu heb ik nog maar één inkomen over - mijn Russisch ouderdomspensioen van 80 euro (niet lachen, maar dat is het wel).

En hoewel ik al 61 jaar ben, zag en voelde ik me tot voor kort veel jonger. Maar door de wetteloosheid van de incassobureaus voel ik me tegenwoordig veel ouder dan mijn echte biologische leeftijd.

Alles viel onverwacht op mij. In februari van dit jaar, dus een maand voor de pandemie, kocht ik medische apparatuur in termijnen voor twee jaar, omdat ik moet werken en mezelf in vorm moet houden. Daarom heb ik een tourmanium-therapiemat en kussen gekocht van het Zuid-Koreaanse bedrijf Nuga Best (T20 Therapy Mat en NM30 Neck Therapy Pillow).

Bij het afrekenen zorgde mijn salaris ervoor dat ik alle afbetalingen op tijd kon betalen, en ik was absoluut kalm en zelfverzekerd bij het doen van een aankoop.

En op 14 maart verloor ik meteen alles, en mijn financiële situatie verslechterde plotseling onder het kritieke niveau.

Zoals u zich kunt voorstellen, werkte de kredietverzekering niet, aangezien er geen 90 dagen zijn verstreken sinds het sluiten van de verzekeringsovereenkomst.

Op 18 maart schreef ik een aanvraag aan de crediteur Bank met het verzoek mij "kredietvakanties" toe te kennen, en al snel werd de wet op het Europese bankmoratorium uitgevaardigd, die de banken rechtstreeks de voorwaarden voor het toekennen van "kredietvakanties" aangaf. aan leners.


Wetteloosheid in het bankwezen en telefonisch terrorisme

De Bank negeerde mijn verzoek echter cynisch (ik heb nooit een reactie op mijn verzoek gekregen) en zette onmiddellijk zware druk op mij, toen elke dag verschillende mensen me belden vanaf verschillende telefoons en zeer grof vroegen om de schuld af te betalen, stuurden een sms enz. En vanaf 25 juni begon de Bank mijn schuld een voor een over te dragen aan een of ander incassobureau, die elk ook onmiddellijk zware druk op mij met zich meebrachten.

Dat wil zeggen, sinds eind juni stond ik al onder dubbele druk: ik moest tegelijkertijd het volledige geleende bedrag terugbetalen door de bank,

verzamelaars en enkele onbekende advocaten.

Ik schreef een klacht over de schending van het moratorium bij de BNB (Bulgarian National Bank), en toen bleek plotseling dat mijn lening niet bij de bank was verstrekt, maar bij haar gelijknamige financiële dochteronderneming, wat verwarring veroorzaakte. Zoals ik werd uitgelegd in dit financiële bedrijf met dezelfde naam als de bank, is het bankmoratorium dat in de EU-landen is ingevoerd niet op hen van toepassing, dus hebben ze

het recht om te doen wat ze willen.

En nu kom ik bij het belangrijkste.

Omdat vanaf eind oktober deze hele nachtmerrie begon, toen het derde incassobedrijf zich bij mijn vervolging voegde, die me niet alleen bombardeerde met telefoontjes, sms-berichten, maar ook papieren brieven met bedreigingen en beledigingen, waarvan ik de inhoud nu kort zal proberen te beschrijven .


Ik ben een vreselijke terrorist!

Volgens de betekenis van wat er in deze brieven staat, werd ik gelijkgesteld met terroristen, witwassers en enkele andere vreselijke schurken. Maar het allerbelangrijkste is dat dit incassobureau me met plezier heeft geïnformeerd dat het erin is geslaagd om alle financiële instellingen in Bulgarije op de hoogte te stellen van mijn kwaadwillig gedrag, en nu word ik overal met een ongelooflijke hemelse straf bedreigd, tot aan de volledige inbeslagname van al mijn eigendommen. .

Tegelijkertijd worden al mijn pogingen om erachter te komen aan wie ik nog steeds schuldig ben - de primaire schuldeiser, dat wil zeggen de bank, of de incassobureaus - geconfronteerd met volledige onwetendheid van de kant van de bank en weigeren ze begrijpelijke uitleg te geven van de incassobureaus . Dat wil zeggen, beide bedrijven leggen niets uit, maar blijven me gewoon bellen, bedreigen en eisen dat ik de hele schuld in één bedrag afbetaal, plus overtollige rente, boetes, advocaatkosten en nog veel meer. Beide bedrijven tegelijk! Voor mijn ogen groeit het bedrag aan schulden als een sneeuwbal, en dit alles is al verdubbeld!

Dus, vanwege de Covid-19, werd ik een terrorist, die nu door alle financiële instellingen wordt opgejaagd als Bin Laden of Al-Qaeda-leden, en die moreel vergiftigd is. Oordeel zelf: ik heb niet alleen geen kredietvakantie gekregen, maar integendeel, ze eisen nu dat ik de

het hele bedrag in één keer met enorme extra's!

En wat zullen ze bereiken? Worden al mijn eigendommen in beslag genomen? Kleding gekocht in kringloopwinkels voor 2-3 euro? Een oud bed gekocht bij een hotel voor € 25? Een ontmantelde computer die door vrienden is geschonken? Wat heb ik nog meer? Oude, half kapotte meubels? Ik woon in een gehuurd appartement omdat ik geen eigen woonruimte heb. Waarmee bedreigen ze me? Wat kunnen ze nog meer van me afnemen?

Ik ben 61 jaar en het is erg moeilijk voor mij om hun opgewekte sportaanval van professionele uitsmijters te weerstaan.

Vandaag is mijn morele toestand verschrikkelijk. Naast de ingestorte pandemie en het verlies van alle inkomsten, maken de bank en de incassobureaus me eindelijk af, waardoor ik depressief, slapeloosheid, angstig en angstig word. Ik heb constant hoge bloeddruk, ik kan niets anders bedenken dan het gevaar dat verzamelaars graag voor mij schilderen. In deze situatie kan ik zelfs niet naar een dokter gaan, omdat ten eerste alle doktoren in de strijd tegen de pandemie worden geworpen en ze geen tijd hebben om met andere ziekten om te gaan, en ten tweede zullen ze niet in staat zijn om de oorzaak van mijn slechte gezondheid. Elke dag wordt mijn morele en fysieke conditie alleen maar erger.

Ik doe een beroep op iedereen die me kan helpen: geld, advies, juridisch advies - iedereen die me op de een of andere manier wil helpen deze vreselijke wetteloosheid in het bankwezen te overleven.


Waarvoor verzamel ik donaties?

Ik zal iedereen dankbaar zijn die zal reageren op mijn ongeluk, die medeleven zal tonen, wat ik nu echt nodig heb. Ik heb ook de hulp nodig van een bekwame advocaat, aangezien ik niet het geld heb om juridisch correcte documenten op te stellen voor mijn bescherming, en de bank en incassobureaus gebruiken deze.

Ik verzamel donaties om te overleven. Ik zal iedereen heel dankbaar zijn voor het leven dat je me geeft.

€ 0 van € 500
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.