Maatschappij   

Aangemaakt door :

1 2 Travel Africa

Locatie:

, Malawi

Help ons om een netwerk van authentieke homestay ervaringen op te zetten in Malawi


COVID-19 heeft ons veel dingen geleerd. Een daarvan is hoe mensen over de hele wereld sterk afhankelijk zijn van toerisme. Maar ook dat de winst uit toerisme vaak niet eerlijk wordt verdeeld, het meeste geld verdwijnt in de zakken van slechts een enkeling. Of op buitenlandse bankrekeningen, zodat lokale gemeenschappen er nooit echt van profiteren.


Hessel en Dilo, die een duurzame tour company runnen in Malawi, staan te popelen om een netwerk van authentieke homesta ervaringen op te zetten in ''the Warm Heart of Africa''. We beginnen met het geboortedorp van onze goede vriend Howard, een stukje buiten Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Deze kleine gemeenschap van boeren is het perfecte startpunt. Hier kunnen we nauw samenwerken met de mensen om erachter te komen hoe we voor alle betrokkenen de beste ervaring kunnen creëren. Daarna verspreiden we dit concept verder door het land. We willen talloze gezinnen in verschillende afgelegen gebieden betrekken.


We stellen nog geen einddatum in voor deze inzamelingsactie. Hoe meer er wordt gedoneerd, hoe meer homestay ervaringen we kunnen ontwikkelen samen met de hard-werkende en gastvrije mensen van Malawi. De kosten per homestay zijn sterk afhankelijk van de locatie, met een gemiddelde van EUR 500 - 750.


We willen graag ten minste vijf homestays in verschillende regio's gereed hebben voor wanneer het reizen weer begint op te pikken. En vijf in totaal tegen de tijd dat het aantal bezoekers aan Malawi weer volledig hersteld is. Wanneer dit gebeurt, zetten we een deel van het inkomen opzij om nieuwe homestays te ontwikkelen, zodat we niet afhankelijk blijven van donaties van vrijgevige gelijkgestemden zoals jij.


Met maandelijkse donaties kunnen we nog veel meer. Neem alsjeblieft contact op als je wilt overleggen over de mogelijkheden om bijvoorbeeld bij te dragen aan onderwijs voor weeskinderen, vervolg opleidingen voor leraren en herbebossing projecten.


Wat is een homestay eigenlijk precies?


In plaats van een verblijf in een hotel, lodge, guesthouse of ander type ''normale'' accommodatie, verblijf je tijdens een homestay, de naam zegt het al, bij iemand thuis. In de gemeenschap wordt een gastgezin of gastgezinnen gekozen, die er van genieten om bezoekers gastrvij te ontvangen in hun huis. Overdag maak je geen toeristische uitstapjes, maar draai je mee in de dagelijkse routine van de gemeenschap. Daarom is een homestay niet zomaar accommodatie, maar een echte ervaring!

De dagelijkse activiteiten verschillen wat per locatie, maar denk bijvoorbeeld aan het planten van gewassen, water halen bij de put, manden weven, het rijden met een ossenkar or repareren van een kano. Maar een ding zal hetzelfde zijn bij elke homestay; je schuift bij je gastgezin aan voor traditionele maaltijden, kunt spelen met de kinderen en luistert naar lokale verhalen. Als je geluk hebt, word je misschien wel uitgenodigd om deel te nemen aan traditionele dans en zang.

Je bent welkom om te blijven voor een nacht, een week, een maand of zelfs langer, zolang je maar bereid bent om echt onderdeel te worden van een prachtige Malawiaanse gemeenschap!


Project Plan


We streven naar een betere integratie tussen toeristen die naar Malawi reizen en lokale gemeenschappen. Door het toerisme beter over het land te spreiden, zullen meer Malawianen profiteren van deze groeiende industrie. De toeristen zelf krijgen zo ook een betere ervaring, wanneer ze niet alleen de toeristische 'hotspots' bezoeken, maar authentieke plaatsen ontdekken in Malawi, een van de veiligste en vriendelijkste landen van Afrika. De beste manier om dit te doen, is door een netwerk van homestays door het hele land te ontwikkelen.


  1. Homestays garanderen directe banencreatie voor lokale plattelandsgemeenschappen, die anders niet zouden hebben geprofiteerd van het toerisme in Malawi
  2. Homestays bieden een extra inkomen dat zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van plattelandsgemeenschappen, met de nadruk op duurzaam onderwijs, empowerment van vrouwen en ondernemersvaardigheden
  3. Homestays hebben een lagere ecologische voetafdruk dan andere accommodatietypes en zijn daardoor beter voor het milieu
  4. Homestays kunnen leiden tot langdurige relaties die waardevolle spin-off voordelen hebben voor alle betrokkenen
  5. Homestays zijn meer dan een soort accommodatie, ze zijn een beleving!


Momenteel zijn er maar heel weinig echte homestays in Malawi en ze zijn allemaal relatief dicht bij steden. We vinden het essentieel om afgelegen gebieden te betrekken, om de mensen daar ook een kans te geven om een inkomen te genereren uit toerisme.


Door het toerisme over het hele land te verspreiden, verlichten we de druk op lokale bronnen in bepaalde gebieden en dragen we bij aan de duurzaamheid van Malawi als een steeds groter wordende toeristische bestemming.


We zullen niet alleen verschillende homestays ontwikkelen in alle verschillende regio's van Malawi, maar ze ook verbinden om een innovatief netwerk van samenwerkende gemeenschappen te creëren waar iedereen van elkaar kan leren.


Op elke locatie bieden de gemeenschappen niet alleen accommodatie aan toeristen in de vorm van een gastgezin. We stimuleren ook de ontwikkeling van workshops en activiteiten, specifiek voor het gebied waar de gemeenschap is gevestigd. Toeristen zullen dan deelnemen aan deze activiteiten om meer te weten te komen over Malawianen en hun cultuur. Landbouw, visserij, theeplukken en veehouden zijn voorbeelden van dagelijkse bezigheden.


Dit wordt gecombineerd met traditioneel koken, ambachten, lokale verhalen vertellen en dansen. In bepaalde gebieden is er zelfs de mogelijkheid om te genieten van boottochten, safari's, wandelen en mountainbiken.


We willen een sterke relatie onderhouden met alle gemeenschappen in dit homestay netwerk en de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden is een prioriteit.


Het aantal mensen dat positief wordt beïnvloed door dit project is grenzeloos, zolang homestays blijven groeien en meer gemeenschappen betrokken raken bij deze authentieke sector van de toeristenindustrie.


Wij willen je enorm bedanken dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen en een bijdrage wilt leveren. We kunnen het niet doen zonder jouw steun!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen of suggesties hebt. We hopen dat we elkaar binnenkort hier in Malawi kunnen ontmoeten!


Zikomo kwambiri / heel erg bedankt,


Warme groeten uit Malawi,

Howard, Hessel en Dilo

€ 2.400 van € 3.750
64% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.