Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Yvonne Koster

Locatie:

Faro, Portugal

Deze Crowd Funding is voor een Duitse vriend. Omdat ik alleen woon in Portugal bezoekt hij mij 2 of 3 maal per jaar. Hij heeft een woning in Munchen. In september 2020 kwam hij mij weer bezoeken. Omdat hij een alleenstaande man is, verblijft hij graag af en toe in Portugal. Zijn broer had hier jarenlang een woning, zodoende kende hij Portugal goed. Hij helpt mij met tuin werkzaamheden, doet vaak wat klussen, zodat mijn leven wat aangenamer is. We zijn geen lovers, maar onze relatie is puur vriendschappelijk. Hij wilde in Portugal blijven tot half december 2020 om de Kerstdagen door te brengen met zijn kinderen in Munchen. Maar dit was niet mogelijk want er was geen vliegverkeer. Ook de grens van Spanje was gesloten, dus ook per auto was niet mogelijk .

Meteen na zijn komst hier in Portugal ontdekte ik dat hij last had van een vergrote prostaat . Omdat ikzelf medisch onderlegd ben, ging ik ervan uit dat dit het probleem was. We bezochten mijn huisarts en later een Uroloog. Deze schreef medicijnen voor, wat verlichting bracht. Maar het probleem verergerde. Wolfgang mijn vriend is verplicht verzekerd. Dit wordt van zijn uitkering een soort AOW ingehouden. Hij heeft jarenlang de kost verdiend als zanger van een band en heeft in diverse landen gezongen. Ook is er buiten zijn medeweten, vaak geen sociale premies ingehouden en betaald. Om een medische behandeling in het buitenland te ondergaan, moet je toestemming vragen aan de ziektekostenverzekering in Duitsland. Dus werd er contact gezocht per telefoon, e-mails enz. Steeds was het antwoord, dat mijn vriend naar Duitsland moest komen, maar die mogelijkheid was er niet .Keer op keer hetzelfde antwoordt, dat men kon geen besluit nemen., of hij hier de operatie kon ondergaan. Ik begreep op een gegeven moment dat er ingegrepen moest worden, maakte begin juni een afspraak met de Uroloog in Portugal. Daar komende wees een scan uit dat er 2 grote tumors aanwezig waren en er meteen ingegrepen diende te worden. De Uroloog raadde ten zeerste af om naar Duitsland te gaan, want hiervoor was mijn vriend te ziek. De komende tijd werden allerlei onderzoeken gedaan, om de tumors zo goed mogelijk in beeld te brengen. Na navraag bij diverse Ziekenhuizen in Munchen, was de kortste wachttijd een maand., echter zonder garantie .Ook moesten reizigers komende vanuit Portugal, 14 dagen in quarantaine.

De operatie kon in een Portugees ziekenhuis kon worden uitgevoerd ,op 1 juli 2021 Mijn vriend Besloot deze kans te benutten. Contact gezocht met de Duitse verzekering SBK, maar hun enige reactie was, dat aangezien de operatie in Portugal plaats zou vinden, de verzekering niets zou betalen.. Maanden lang hadden ze geen beslissing kunnen nemen, zodat de Gezondheid van mijn vriend steeds verslechterde en nu houden ze de boot af.

Mijn vriend is geopereerd, heeft dit gelukkig goed doorstaan. Heeft vervolgens nog 5 dagen in het ziekenhuis gelegen en dat ik hem mocht komen ophalen, schrok ik omdat hij er ontzettend slecht uit zag. Gelukkig kan ik hem goed verzorgen. De rekening van het ziekenhuis bedraagt € 13.015,40. Ook zijn er inmiddels ongeveer een bedrag aan dit ziekenhuis betaald van € 1500,--, cash, na ieder onderzoek. Wolfgang heeft een Europees Health card, dus in feite zouden ze altijd een gedeelte moeten betalen. Dit werd mij ook meegedeeld door een medewerker van de Duitse Ambassade in Lissabon.

Vorige maand een lange brief aan de manager gestuurd met alle tekst en uitleg, bewijsmateriaal en de rekeningen, alles aangetekend. Ook het ziekenhuis heeft deze afwijzing inmiddels via de mail gekregen, dus dat er niets wordt betaald. De volgende morgen heb ik een lang gesprek gehad met de Manager van dit verzekerings- bedrijf. Tot slot werd mij meegedeeld, dat men deze zaak nog eens zouden onderzoeken. Maar indien ze tot vergoeden zouden overgaan, zou dit hooguit een kwart van de ingediende rekening zijn. Zeker 34 jaar betaald, nooit iets geclaimd en nu proberen ze om op allerlei manieren er onder uit te komen.

Natuurlijk is het belangrijkste dat mijn vriend de operatie goed is doorgekomen. Omdat hij nooit in zijn leven om financiële hulp gevraagd heeft, wel andere heeft geholpen, wil hij hier iets voor terug doen. Misschien een leuk idee? Indien reizen naar Nederland weer wat makkelijker wordt, zou hij b.v. gratis een feestavond kunnen verzorgen. Hij heeft een mooie stem en begeleidt zichzelf op de gitaar. Een andere optie zou zijn, dat indien mensen bereidt zijn om meer dan € 100,-- te doneren, dat zij hiervoor 2 nachten in mijn huis gratis kunnen overnachten. Ik bezit een mooie gastenkamer voor 2 personen. Mijn huis staat op een heuvel in de Algarve.

Ik ben een mens, die zijn beloftes altijd nakomt. Ik hoop dat diverse mensen hem willen helpen. Bij voorbaat dank. P.S. Omdat mijn vriend niet met een computer om kan gaan en en ook geen smart-phone heeft ,regel is deze zaken voor hem.

€ 25 van € 10
250% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.