Noodhulp   

Aangemaakt door :

Folly Ghylchrist KODJOVI

Locatie:

, Allemagne

Conflict in Oekraïne: het Franse Rode Kruis doet een beroep op donaties ter ondersteuning van de humanitaire hulp van het ICRC en ter ondersteuning van de getroffen bevolkingsgroepen.

Het Franse Rode Kruis doet een beroep op donaties, ter ondersteuning van het Oekraïense Rode Kruis, het Internationale Comité van het Rode Kruis en alle Rode Kruisverenigingen die in de buurlanden actief zijn, om alle door conflicten getroffen bevolkingsgroepen te helpen. Het is de volledige kracht van de Rode Kruisbeweging die zich mobiliseert om de inwoners van Oekraïne te hulp te komen.

De hele Rode Kruis- en Rode Halve Maan-beweging maakt zich grote zorgen over de Oekraïense bevolking, waarvan sommige inwoners geen water en elektriciteit hebben, met een zeer beperkt telefoonnetwerk dat het contact tussen families moeilijker maakt.

In veel steden in het hele land, waar ICRC-teams aanwezig zijn om te getuigen, is de situatie gevaarlijk en alarmerend. Overal zoeken mensen hun toevlucht in opvangcentra, vaak urenlang. In Kiev zijn de meeste straten verlaten, maar ondanks het gevaar ontstaan er wachtrijen voor apotheken en geldautomaten. De bevolking twijfelt tussen blijven of verder naar het westen trekken.

De prioriteit voor de hele beweging is te reageren op de humanitaire behoeften van alle mensen die door het conflict zijn getroffen, zowel binnen als buiten Oekraïne. Het Franse Rode Kruis doet een beroep op de vrijgevigheid van het publiek om de acties te ondersteunen die zijn opgezet door het Rode Kruis en de Rode Halve Maan, met name door het ICRC en het Oekraïense Rode Kruis, evenals het Kroatische, Slowaakse, Hongaarse Rode Kruis , Pools en Roemeens. De ingezamelde fondsen zullen de getroffenen van het conflict helpen als de veiligheidssituatie dit toelaat.

De behoeften betreffen vooral het herstel van vitale infrastructuur om de watervoorziening te verzekeren, de levering van basisbehoeften en medische apparatuur, evenals eerste hulp en psychosociale ondersteuning. Het gaat er dan om de bevolking te helpen herstellen en weer op te bouwen. Bovendien zullen deze financiële donaties nationale verenigingen aan de rand van het conflict ondersteunen, in samenwerking met de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC). Deze verwelkomen en assisteren mensen die Oekraïne verlaten en voorzien hen van onderdak, basisbehoeften en medische benodigdheden.

Het Franse Rode Kruis sluit zich ook aan bij de oproep van het ICRC aan de betrokkenen bij het conflict om het internationaal humanitair recht te respecteren: burgers en essentiële infrastructuur moeten koste wat kost worden gespaard.


€ 0 van € 500.000
0% gefinancierd
142 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.