Maatschappij   

Aangemaakt door :

Het Inclusieve Park

Locatie:

's-Hertogenbosch, Nederland

Het Inclusieve Park is een tijdelijke verblijfplaats in het Zuid-Willemspark waarin we streven naar ultieme toegankelijkheid zodat niemand zich meer hoeft aan te passen en een ieder zich welkom voelt. Het Inclusieve Park is een tijdelijk paviljoen in een passende inclusieve publieke omgeving. www.hetinclusievepark.nl

Spijker mee aan Het Inclusieve Park!


Het Inclusieve Park is een project van de Bossche vormgever Wouter Corvers. Het Inclusieve Park is een tijdelijke verblijfplaats in het Zuid-Willemspark waarin we streven naar ultieme toegankelijkheid zodat niemand zich meer hoeft aan te passen en een ieder zich welkom voelt. Het Inclusieve Park is een tijdelijk paviljoen in een passende inclusieve publieke omgeving. Dit project verzamelt praktische kennis over het thema toegankelijkheid. Wij passen deze kennis meteen toe in de bouw van het Inclusieve Park aan de Zuid-Willemsvaart.  


In de ontwerpfase zijn diverse experts geïnterviewd over hoe zij de openbare ruimte beleven. Deze gesprekken zijn gevoerd door een blokje om te lopen/rollen met inwoners van ‘s-Hertogenbosch. Tijdens de route interviewde wij de experts en maakten wij een fotoreportage. Het streven is om ongeveer 20 verschillende gebruikers op deze manier te spreken. Gebruikers in hun persoonlijke omgeving noemen we ‘experts’. Door in gesprek te gaan met de experts hopen we erachter te komen wat hun ‘diepgewortelde frustraties’ of juist ‘geluksmomenten’ zijn tijdens hun verblijf in de openbare ruimte. Het onderzoek zal worden gedocumenteerd op de website (www.hetinclusievepark.nl) en de kennis dient als basis voor het ontwerp van Het Inclusieve Park. 


De Blauwdruk voor een Inclusief Park is de eenmalige uitgave waarin alle kennis die we deze zomer verzamelen zal worden gebundeld. In de Blauwdruk komen de fotoverslagen en interviews met de experts. Daarnaast wordt het hele realisatieproces gedocumenteerd en gecommuniceerd. Niet alleen social media zal hiervoor worden ingeschakeld, ook zijn de vorderingen te volgen via de website www.hetinclusievepark.nl en zal actief contact worden gezocht met diverse media. Bovendien wordt het publiek uitgenodigd langs te komen om zelf het bouwproces te zien en hieraan bij te dragen.  


De financiering van Het Inclusieve Park is net zo toegankelijk als het park zelf. Iedereen kan bijdragen aan Het Inclusieve Park! Het Inclusieve Park heeft een basis subsidie gekregen vanuit de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Hiermee is het mogelijk geworden om met de bouw te starten. Echter, om alle elementen van het plan te realiseren, inclusief de Blauwdruk en diverse interactieve elementen, is de subsidie niet toereikend. Bovendien willen wij iedereen de gelegenheid geven om financieel partner te worden van dit project. Hiervoor zijn de volgende mogelijkheden:


Partners van Het Inclusieve Park

Plankdragers 50 stuks à €15,- per stuk

Meterbouwers 10 stuks à €75,- per stuk

Vlonderdragers 2 stuks à €300,- per stuk

Verderkijkers 1 stuk à €500,- 

Rustpunten 5 stuks à €600,- per stuk

Traplopers 1 stuk à €600,- 

Klimmers 4 stuks à €700,- per stuk

Drijvers 1 stuk à €1000,-


Boven de 250 euro kunt u op verzoek een factuur krijgen. De bedragen zijn inclusief BTW. Partners worden niet fysiek op de locatie vermeld, wel is vermelding op de website en in De Blauwdruk mogelijk indien gewenst. 


Maak Het Inclusieve Park een plek voor én door iedereen met uw bijdrage! Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:


Wouter Corvers en team

[email protected]

€ 10.000 Doelbedrag
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.