Vrijwilligerswerk   

Aangemaakt door :

Hannah de Haas

Locatie:

Nairobi, Kenia

"Het begon met een brandend verlangen om de kinderen die het nodig hebben te ondersteunen. Sinds 2002 hebben ze hun hart en deuren open gezet voor weeskinderen en kwetsbare kinderen. Om zo hun leven te veranderen."


Hallo! 

Ik ben Hannah (19 jaar) en ik vertrek eind maart voor 3 maanden naar Kenia. Daar verblijf ik net buiten Nairobi bij een weeshuis: “Heritage of Faith & Hope children’s home”.


Ik heb na mijn middelbare school een tussenjaar (sabbatjaar) genomen om vrijwilligers werk te gaan doen. Ik had al lang de gedachte om vrijwilligerswerk te doen om toch een klein verschil te maken. Ik ben blij dat ik het eindelijk kan gaan doen en hierdoor hoop ik mijn steentje bij te dragen voor het weeshuis. Het zal natuurlijk niet altijd makkelijk zijn, daar ben ik me van bewust, maar ik ben 100% gemotiveerd en overtuigd om me helemaal in te zetten voor deze organisatie. 

Waarom vrijwilligerswerk? Ik vind het iets moois en vind dat het moet blijven bestaan, zodat we er allemaal aan herinnert worden dat mensen nog iets willen doen voor anderen zonder er geld voor te vragen. Gewoon omdat ze graag anderen helpen of het graag doen. 

 

Ik ben van mening dat ieder kind recht heeft om naar school te gaan en de ondersteuning te krijgen die ze verdienen. Dat is jammer genoeg niet altijd vanzelfsprekend, gelukkig bestaan er mensen die er hun levenswerk van maken om de kinderen op te vangen en ze in hun huis te nemen. Teresia en Joseph zijn twee van die mensen die door hun geloof in God, hun roeping hebben gekregen om deze kinderen een kans te geven. 


Met meer dan 170 kinderen die ze eten en onderdak geven is het niet altijd makkelijk. Vooral omdat de prijzen hoog liggen voor hun, maandelijks zijn ze veel kwijt aan eten en beddengoed (daaronder kan je verstaan; matrassen, dekens, bed covers en  muskietennetten).  

 

Jullie kunnen deze organisatie ook helpen, door een bijdrage te doneren. Zo kan ik het geld mee naar daar nemen en het schenken aan het weeshuis zodat ze eten, bedden, schoolmateriaal,.. kunnen kopen voor de kinderen.


Alle bijdrage zijn welkom en komen via mij bij het weeshuis terecht, zodat het wordt uitgegeven waar het nodig is. Joseph en Teresia en ik zijn jullie al heel dankbaar.

 

This is from Joseph and Teresia founder directors of Heritage of Faith and Hope Children's Home,

Now Heritage of Faith is Home for orphans and vulnerable children where we are currently having a population of 173 children who are residential. We run a primary school where we also integrate our children and the children from local community. In this way we find our self-sponsoring a quite a number from the needy community. After primary school our children join Government Boarding High Schools where we pay their accommodation and catering services amounting to about USD 500 annually for each child. Currently (2019) we have about 50 students in various boarding schools and over 20 in various universities and colleges. We don't have donors but we depend on well-wishers and a few volunteers from various countries  who have been visiting and volunteering services here in our children home. When they identify the need of this Centre they go back to their countries and spread the good news and the needs of the home. That way we get a few sponsors of our high school education. Our main vision is to transform the lives of these orphans and vulnerable children by providing them with quality education which can enable them be self-reliant in future. 


Als je me graag wilt volgen houd ik ook een blog bij: https://vrijwilligerswerk.home.blog/   :)Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.