Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Tess van Loon

Locatie:

Nuenen, Nederland

Ik ben Lenie, de oma van Tess - de jongste van mijn vier oogappels. Tess werd in juni 2019 geboren. De mooiste baby, alles erop en eraan! Dennie en Ilse trotse ouders van hun eerste kindje. Heel gewoon, niets aan de hand zul je denken... Maar enkele maanden geleden kregen ze heel plotseling vreselijk nieuws: na verschillende onderzoeken werd bij Tess een spierziekte, genaamd SMA type 2, geconstateerd. Een ernstige spierziekte die zich openbaart bij kinderen tussen zes en achttien maanden. Kinderen leren nog wel zitten, maar niet zelfstandig staan of lopen.


Als je dat te horen krijgt en het dringt tot je door dat Tess waarschijnlijk nooit zal kunnen lopen en afhankelijk zal zijn van een rolstoel, dan zakt de grond onder je vandaan. Vooral voor Dennie en Ilse stond hun hele wereld op zijn kop. Wát een verdriet zag ik in hun ogen. Heel hun leven en dat van Tess blijvend veranderd, onzeker over de toekomst van Tess. Het is heel heftig en verdrietig als je dat als ouders overkomt.


Hun leven is enorm veranderd en dat heeft heel veel impact. Mentaal, fysiek, maar vooral financieel. Ze moeten hun huis verkopen en een huis vinden en verbouwen om het leefbaar te maken voor Tess. Deze kosten zullen ze zelf moeten dragen. Er wordt gelukkig wel iets vergoed, maar ook een aantal zaken niet.


Daarom starten we (de familie van Tess) de actie ‘Van-Tess-tic: Een Van (bus in het engels) voor onze fantastische Tess Omdat we vinden dat de ouders er juist nu voor hun dochtertje moeten kunnen zijn, zonder alle zorgen over hoe ze het allemaal voor elkaar moeten krijgen. Omdat de behandelingen van Tess in Utrecht plaatsvinden, zullen ze deze rit in haar leven vaak moeten afleggen. Nu ze zo klein is, kan dat nog in een auto. Maar al snel zal dit steeds lastiger worden. Daarom willen we iets doen: een bus voor Tess is het doel.


Hoe willen we dit bereiken? We hebben al allerlei plannen, zoals een spinning evenement (zodra het weer kan en mag), een crowdfunding, een veiling - alles wat we maar kunnen bedenken om onze kleine meid en haar ouders een minder bezorgd leven te geven. Help je ons mee?


€ 9.552 van € 50.000
19.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.