Educatie   

Aangemaakt door :

Rose Orguba

Locatie:

, Kenya

Vorig jaar verwelkomde het Windesheim Honours College, in samenwerking met het Shelter City-project van de stad Zwolle, Rose Orguba om deel uit te maken van onze gemeenschap. Tijdens haar tijd bij ons ontmoetten we niet alleen een inspirerende veranderaar en een toegewijde mensenrechtenactivist, maar ook een ongelooflijke vrouw die haar leven had toegewijd aan het beschermen van meisjes tegen genitale snijwonden en kinderhuwelijken door het verstrekken van informatie, onderwijs, netwerken van steun en zelfs soms, haar eigen leven riskerend, om deze meisjes te redden. Ze heeft zich tot doel gesteld om meisjeskralen te transformeren tot een symbool van schoonheid, in plaats van een symbool van verminking en misbruik zoals het nu is in sommige stammen in het noorden van Kenia. Maar Rose is ook een mens en een moeder die alleen haar eigen kind grootbrengt. Haar toewijding aan de mensenrechten en om meisjes te redden van misbruik met een gebrek aan steun van lokale of nationale instellingen, maakt het Rose moeilijk om haar andere levensdoel te vervullen, namelijk het voorzien van onderwijs aan haar eigen kinderen. Daarom, terwijl zij het zware werk doet om deze meisjes in Kenia te redden van verminking en misbruik door vrouwen, kunt u ons helpen haar te helpen haar kinderen onderwijs te geven. Terwijl ze naar school gaan, kan Rose haar meest noodzakelijke werk voortzetten om heel veel jonge meisjes te helpen de spiraal van geweld, misbruik en kindhuwelijken te doorbreken en op een dag een opleiding te volgen zodat ze onafhankelijke vrouwen kunnen worden zoals Rose. Doneer alstublieft zoveel mogelijk. Dit is een transparante donatie rechtstreeks aan Rose. Geen tussenpersonen en een duidelijk eerlijk doel. Je weet wat ze zeggen ... als je een kind opvoedt, leer je de toekomst van een natie ... samen en met mensen als Rose op de voorgrond kunnen we dit een betere plek maken voor iedereen, speciaal voor vrouwen.


De gemeenschap van het Windesheim Honours College steunt deze petitie.

www.windesheimhonourscollege.nl


Rose Orguba's werk

http://www.feiyahactionnetwork.com/


We ontmoetten Rose via het Shelter City-project. Rose helpt meisjes in haar gemeenschap in Noord-Kenia om genitale snijwonden en kinderhuwelijken te weigeren of te schrappen. Dit is zwaar en soms gevaarlijk werk. Ze is een inspirerende changemaker, mensenrechtenactiviste en vooral een geweldige moeder. Rose heeft nu onze hulp nodig!
€ 1.827 van € 15.000
12.2% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.