Dieren   

Aangemaakt door :

Zwerfkatjes Veurne Vzw

Locatie:

Veurne, België

! Wij hebben jullie hulp brood nodig !


Wat een avond/nacht alweer, mijn hart bloedt.


Deze kleintjes stonden gisteren op Facebook. Ik werd getagd. Iemand van Langemark zelf had blijkbaar al langs geweest maar stond een half uur te twijfelen om ze mee te nemen, uiteindelijk vond ze de zorg te zwaar en liet ze dan toch achter. Weer een half uur verloren…


Vlug alle katjes doen in de quarantaine kamer, Frida is de katjes in de katten kamer komen verder doen (waarvoor grote dankjewel Frida!)


Dank je wel Emmely je nog wilde rijden naar Langemark! De mensen zelf vonden de afstand naar Veurne te ver om ze tot hier te brengen.


Ze gingen wel nog eens kijken of er zeker niet nog waren in die boerenwegel. Goed gezocht maar niets meer gevonden.


Ondertussen 1u15 min later kwamen Emmely en mezelf aan. We werden begeleid naar een paardenstal en daar troffen we ze aan in een kartonnen doos. Ik nam ze mee uit de paardenstal omdat het er donker was en ik er bijna niets zag. 


In de doos zaten 2 kleine zieltjes, bang, ziek, pijn, honger, vreselijk.


Er kwam een dode rotte geur uit de doos. Ik bekeek het 1e katje meisje zij was behalve mager en etteroogjes en gigantisch veel vlooien redelijk oké. 


Het broertje rook precies naar een dood lijkje. De maden krioelden op het kleine lichaampje, rond de pootjes en staart hing opgevreten rotte huid met daarin ook maden. En dat alleen was nog niet genoeg, in zijn vacht plakten overal nog vliegen eieren. Vliegen eieren worden in NO- TIME maden! Maden die het kleine ventje LEVEND OPETEN. 


Vlug naar huis waar de verzorging kon beginnen! Eerst snel het meisje die het “minst” erg was, oogjes uitwassen en zalf erin. Sorry meisje maar eerst je broertje verzorgen en daarna wordt jij verlost van die bloedzuigende vlooien, want God wat waren het er veel! Broertje zijn oogjes werden ook uitgewassen en werden gezalfd.Zijn rugje werd geschoren want vers uitgekomen maden kruipten naar boven tussen zijn lange haartjes. Het dode huid kon je er zo afhalen en daar zaten allemaal maden onder.


Uren ben ik bezig geweest om die vreselijke beesten eruit te halen, vliegen eieren weg scheren en het bleven er maar komen. Ondertussen gigantisch veel vlooien uit gehaald, als er geen 300 per katje zaten dan weet ik het ook niet meer. Broertje werd mooi gewassen. Oogjes werden nog eens uitgekuist en gezalfd want ze hingen alweer vol met etter. En daarna wat drogen en in de warme couveuse!


Daarna werd zusje gewassen en ook hier vreselijk veel vlooien, het water was rood van de vlooien. Ook de oogjes nog eens uitwassen en zalven want ook hier zaten ze al weer vol etter. 

Vlug wat afdrogen en daarna bij zus in de couveuse. Een potje heerlijk natvoer en dat wisten ze direct naar binnen te spelen.


Ondertussen de badkamer opkuisen en ontsmetten want het lag er degoutant bij.


Om 00u20 verzorgde ik broertje haar wondes die werden aangericht door de maden. Alles goed ontsmetten, honingzalven en verbandjes aanbrengen. Amper 444 grammetjes.. zo mager! 


Om 01u snachts nog een heerlijk Royal Canin melkje maken, en dat smaakte het hun zo!!


Broer en zus mochten de nacht doorbrengen in de couveuse en wat genoten ze zo hard.


Ze hebben beide bloedarmoede en vooral broertje zal heel veel duimpjes en steun nodig hebben van jullie!


Welkom lieverds!


Wie liet jullie daar in godsnaam achter? Welke monsters hebben dit op hen geweten?


Beste volgers, wij hebben jullie hulp

MEER DAN OOIT NODIG!!


Een kleine gift al is het maar €1! We kunnen het financieel niet meer bollewerken!!


ELKE GIFT IS MEER DAN WELKOM!

BE48 0019 0725 5527

€ 90 van € 1.500
6% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.