Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Stichting Will Bakker

Locatie:

Maastricht, Nederland

Met behulp van deze Fundraiser heeft Will de kans om zijn gevecht tegen ALS te winnen! Opgeven is geen optie. Hoop doet leven.

Fundraiser ten behoeve van medicatie tegen ALS


Met behulp van deze fundraiser willen we geld bij elkaar verzamelen om een nieuwe medicatie te verkrijgen om de dodelijke ziekte ALS tegen te gaan. Deze innovatieve medicatie remt de ziekte tot vrijwel stilstand.


Helaas is deze medicatie in Nederland nog niet officieel goedgekeurd. Nederland is hiermee een van de laatste landen waarin dit de situatie is. Andere Europese landen, maar ook de Verenigde Staten, gebruiken deze medicatie met goed gevolg. Op het moment van schrijven (31-08-2018) zijn de medicijnen nog in testfase. Waarom willen we deze medicatie?


Deze medicatie zorgt er voor dat de ziekte ALS tot een stilstand geremd kan worden. Dit is inmiddels in meerdere landen wetenschappelijk bewezen, maar Nederland blijft hierin achter. Als de ziekte tot stilstand is gekomen, komt Will in aanmerking voor de reeds in Nederland toegelaten medicatie voor spier- en zenuwherstel. Dit is natuurlijk zowel voor hem, alsook voor alle familie en vrienden het ultieme doel en droomscenario. Wie is Will Bakker?


Will is geboren en getogen in Maastricht, gehuwd met Miranda van Vught en vader van twee prachtige dochters - die inmiddels het nest verlaten hebben - Desiree en Michelle. Als kers op de taart is Will opa van twee kleine jongens (3 en 5 jaar). Zijn droom blijft om de twee bandieten op te zien groeien, maar ook om opa te worden van zijn andere dochter. Het eerste onverwachte moment heeft hij al meegemaakt, de bruiloft van zijn jongste dochter op 16 juni 2017. 


Het ergste van de ziekte is dat er bij de diagnose de doodsbrief direct meegegeven wordt. Alle toekomstideeën worden met één vlaag van tafel gegooid en een periode van onzekerheid start. Een dodelijke ziekte, die wellicht mentaal zwaarder is dan fysiek. 


Door middel van deze medicatie komt er een licht aan het einde van de tunnel, hoe klein dan ook. Helpt u mee om deze toekomst in te gaan?

€ 720 van € 150.000
0.5% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.