Educatie   

Aangemaakt door :

Nest of Joy Foundation

Locatie:

Kampala, Uganda

Hallo, mijn naam is Musa, ik ben opgevoed door een alleenstaande moeder onder zeer uitdagende omstandigheden, ik stopte kort voor een jaar op school op 13-jarige leeftijd en ging vervolgens fruit kopen op een lokale markt om een tweede kans te krijgen om educatie door een totale vreemdeling! Ik ken de pijn van het zien van andere kinderen naar school gaan als je dat niet kunt. Vandaag leef ik een onafhankelijk en relatief afstammend leven voor Oegandese normen dankzij die tweede kans en wil ik dezelfde vreugde brengen aan zoveel minder gelukkige kinderen en jonge volwassenen in mijn gemeenschap en daarbuiten. Van bijzonder belang zijn schooluitval die om redenen die variëren van armoede tot misbruik, van school is verdreven en naar de marge van de samenleving is gedreven. Zonder vaardigheden, hebben ze meer kans om een zeer ellendig leven te leiden, meer kans om zwanger te worden op elke jonge leeftijd, hiv / aids op te lopen, prostitutie, drugsmisbruik en misdaad te plegen. Een programma dat deze voortijdige schoolverlaters leert en die nog steeds in het formele onderwijssysteem past, helpt hen om een duurzaam leven te leiden. Om dit te doen, richtte ik Nest of Joy op, een gemeenschapsorganisatie en begon ik met het bouwen van een vaardighedencentrum waar gratis vaardigheden zoals baksteen Leggen, haarstyling, kleermakerij, moderne landbouwmethoden, het maken van ambachtelijke producten worden onder andere aangeboden aan schoolverlaters voor een periode van zes maanden en degenen die geschikt zijn bevonden voor regulier onderwijs zullen opnieuw worden geïntegreerd wanneer het programma wordt uitgebreid met een primaire en secundaire opleiding sectie over de resterende lege grond.


De organisatie heeft uw helpende hand nodig bij het invullen en uitrusten van het vaardighedencentrum. Vrijwilligers met capaciteit in de bouw zijn hard nodig en welkom om met ons samen te werken om dit project te realiseren, andere technische assistentie, met name in technische en beroepsopleiding, is ook welkom.


We moedigen ook directe financiële ondersteuning aan om aan de ontbrekende materiaalvereisten te voldoen en we stellen het op prijs dat er geen bedrag is dat te weinig impact heeft.


meer over ons is te vinden op www.nestofjoy.org


Nest of Joy is vooral gericht op het omgaan met de uitdaging van het onderwijs in een land waar voortijdig schoolverlaten nog nooit zo hoog was geweest als nu. We zoeken hulp om ons vaardighedencentrum te voltooien en uit te rusten en we hebben al aanzienlijke vooruitgang geboekt waarbij we een permanente structuur hebben.
€ 0 van € 7.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.