Noodhulp   

Aangemaakt door :

Crispijn van Sas en Lennart Bongartz

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Blijf niet stilstaan maar kom in actie. Help Oekraïne!


Met een Nederlands/Oekraïens collectief van een kleine groep vrienden hebben wij begin maart besloten om zelf een hulpactie op te zetten en eigenhandig medicatie en humanitaire hulp te gaan leveren aan Oekraïne.


We hebben ons toegelegd op het leveren van tactische en medische hulpgoederen. Die zijn op dit moment hard nodig en redden mensenlevens. Hierbij valt te denken aan speciaal samengestelde EHBO/trauma kits waarin o.a. tourniquets, gecomprimeerde gazen, snelverbanden en isolatiedekens zitten. Ook leveren we gespecialiseerd materiaal voor de getrainde hospiks en ambulance personeel, maar ook ondersteunende items zoals zaklampen, evacuatie-stretchers, watervaste notitieblokken en pennen. 


Vanuit de grote organisaties wordt veel gedoneerd aan ziekenhuizen, maar er is een enorme directe behoefte aan bovenstaande zaken. Deze zijn van levensbelang, want in het geval van scherf- of schotwonden is de gespecialiseerde militaire EHBO kit het belangrijkste middel om ernstige bloedingen effectief te stoppen. Hierdoor heb je met een kit feitelijk meer kans om de kritieke eerste fase te overleven voorafgaand aan de verdere behandeling in het ziekenhuis


Wij steken onze handen uit de mouwen en hebben er al een rit naar Oekraïne op zitten. Medio maart zijn er meer dan 380 items afgeleverd (zie de beelden). Via ons contact in Oekraïne worden de spullen direct gesorteerd en doorgestuurd naar de frontlinie, alwaar deze binnen een week arriveren. 


U kunt ons helpen in deze missie door ons de komende weken te sponsoren. Hiermee kunnen wij zoveel mogelijk goederen die kant op krijgen.

€ 5.080 van € 10.000
50.8% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.