Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Tom Parijs

Locatie:

Seoel, Zuid-Korea

Lieve mensen, Het raakt mij diep dat we binnen 12 uur het streefbedrag hebben gehaald, zelfs meer dan dat!! Diepe emoties en kippenvel over m'n hele lichaam van al de liefde die ik voel van iedereen die mij wil helpen. Ik blijf jullie op de hoogte houden en wil jullie vragen te blijven doneren zodat het overgebleven geld ingezet kan worden voor onderzoek en als het mogelijk is deze behandeling naar Nederland te halen en ik zo andere mensen met tinnitus kan helpen. Ik kan niet iedereen persoonlijk bedanken daar zijn het er teveel voor! Bedankt allemaal!!


Voor wie mij wil blijven volgen, of meer wil weten over de behandeling / onderzoek, kijk op mijn blog (www.tomparijs.nl) waar ik ook een verslag ga bijhouden van mijn behandeling in Zuid-Korea.
Hoi, ik ben Tom, 34 jaar, getrouwd met Janneke en trotse vader van ons zoontje Thomas.

Ik stond altijd bekend als een vrolijke en levenslustige levensgenieter. Ik hield van de kleine dingen en kon vooral genieten van de mensen om me heen. Tot een tinnitus (oorsuizen) mijn hele leven op zijn kop gooide. Op een festival liep ik een zware gons in combinatie met een snerpende piep in mijn hoofd op en die ging ook niet meer over.

In Nederland kunnen ze mij niet meer helpen en daarom wil ik graag naar Zuid-Korea, waar ze een nieuwe methode hebben ontwikkeld en waarvan de resultaten heel positief zijn.

Wie helpt mij?Lieve mensen


Tot 8 november 2021 verliep mijn leven gewoon lekker, ik had alles op de rit. Helemaal huisje, boompje, beestje, met een leuk gezinnetje, fijne familie en veel goede vrienden waar ik veel van hou en eigenlijk het belangrijkste zijn in mijn leven. 

Ik heb verder weinig nodig om gelukkig te zijn, gewoon een dak boven mijn hoofd, een boterhammetje om te eten met mijn zoontje en ook het zonnetje maakte mij al een zeer gelukkig mens. 


Tot die verschrikkelijke dag die mijn leven voorgoed veranderde. Het was een super leuk festival met veel vrienden, we konden eindelijk even los na de lockdown, maar daarna had ik oorsuizen die niet meer over ging. 


TINNITUS... in een vorm die erger is dan je grootste nachtmerrie. In mijn linkeroor een enorm gegons van een straaljagermotor met een kracht van 9 uit 10 en in mijn rechteroor een hele hoge schelle piep/gejank van een soort tandartsboor en dat 24/7 lang en dus nooit meer rust als gevolg. Toen ik het net kreeg was het alsof de hele woonkamer bewoog in mijn hoofd, zo krachtig kunnen je eigen hersenen en een tinnitus dus zijn. Vlak daarna kreeg ik er ook nog corona overheen wat de tinnitus alleen nog maar erger maakte.


Dat was het begin van alle ellende. Geen rust meer, je kunt niet meer ontspannen, je kunt geen stiltes meer verdragen, maar harde geluiden daarentegen ook niet meer. Je wordt gemarteld op een manier die maar weinig mensen zich voor kunnen stellen. Paniek slaat toe. Je gaat aan de slaappillen, een ventilator naast je bed als achtergrondgeluid om af te leiden en zo toch te proberen je slaap te pakken want zonder slaap kan je niet meer helder nadenken en wordt alles nog erger. Je wordt voor je gevoel helemaal gek!


Ik heb natuurlijk bijna alles wel geprobeerd van de huisarts, kno-arts, MRI-scan, hoofdfysio, normale fysio, manueeltherapeut tot psycholoog, psychiater, cognitieve gedragstherapie, hypnotherapie, acupunctuur / ‘deep dry needle’, biofotonentherapie en ook diverse andere behandelingen waaronder alternatieve geneeskunde.


Dit alles had allemaal geen effect, het is te krachtig


Je gaat ook andere mensen met tinnitus opzoeken. De mensen waar ik ben geweest kunnen er prima mee omgaan en hebben er mee leren leven. Maar ik kwam er steeds meer achter dat ik niet in diezelfde categorie zit. Ik zit helaas in een zwaardere categorie waar niet mee te leven valt. Ik eet alleen maar om te overleven zonder ervan te genieten en ik adem alleen nog maar om niet dood te gaan. Het is lood en loodzwaar en ik sleep mezelf door de dagen heen.


Van het begin af aan dacht ik al ‘dit kan mijn dood wel eens worden’ zo intens is mijn tinnitus voor me, je hele kop gaat kapot vanbinnen. En dan kom je op het punt dat je situatie uitzichtloos wordt, omdat je bijna alles al geprobeerd hebt en inmiddels ook al in een zware depressie bent beland. Van instantie naar instantie en van medicatie naar medicatie maar de tinnitus blijft onverminderd bestaan. Voor mij is dit geen leven meer en heb ik mijn wens voor euthanasie ingediend bij een levenseinde kliniek.


En dan ga je naar je ouders en familie om te vertellen dat je euthanasie hebt aangevraagd. Dat is natuurlijk een intens en heel verdrietig bericht. Voor het oog een gezonde vent, maar tinnitus is een aandoening die zo moeilijk te begrijpen is dat omstanders niet snappen dat iemand daarvoor uit het leven zou willen stappen. 


Eind juni kwam er ineens een lichtpuntje toen ik met vrienden op een terras zat. Via een van die vrienden kwam ik in contact met een man die het ook heel ernstig heeft. Hij zei: “Tom geef niet op. Er is een nieuwe behandeling in Zuid-Korea. Daar zetten ze met speciaal ontwikkelde naalden zenuwblokkades op de gehoorzenuw en rond het oor waardoor de tinnitus af gaat nemen”. 


De behandeling duurt wel 3 maanden. Maar de resultaten van de onderzoeken zijn erg hoopgevend, van de mensen die daar tussen 2017 en 2018 zijn behandeld, ging bij 87,5% de intensiteit van de tinnitus van gemiddeld een 7,7 naar een 1,5!!!! 


Ik heb gelijk contact gezocht met Korea en ik kan daar al in de eerste week van augustus terecht voor een consult en een verdere behandelingen.

Dit is voor mij het laatste redmiddel om te kunnen blijven leven samen met mijn gezinnetje. Ik wil mijn zoontje op zien groeien en er voor hem zijn als papa en vriend. 


Dit traject gaat helaas een hoop geld kosten. Drie maanden lang behandelen, tickets, vervoer en verblijf etc. komt al gauw op zo’n 30.000 tot 35.000 euro. Maar ik heb er vertrouwen in dat dit mij kan helpen en ik ooit weer kan lachen van geluk. Want geluk is iets wat ik hierdoor al heel lang niet meer gevoeld heb.


Hopelijk willen jullie mij financieel helpen en mijn verhaal delen.


P.S. Ik hou jullie op de hoogte van mijn reis naar Korea en de behandelingen. Mocht ik geld overhouden dan wil ik het graag doneren voor Tinnitus onderzoek in Nederland, zodat deze behandeling misschien in de toekomst ook in Nederland gedaan kan worden. Dit is echt een onderschatte aandoening en daar moet wat aan gedaan worden.

€ 43.417 van € 35.000
124% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.