Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Mark de Witte

Locatie:

Bergen op Zoom, Nederland

Sam een vrolijke, enthousiaste jongedame van 11 jaar oud, is geboren met een zeldzame chromosoomafwijking. Dit houdt in dat Sam Zeer Ernstig Verstandelijk en Meervoudig Beperkt is, wat betekent dat zij 24/7 afhankelijk is van verzorging. Sam kan niet zonder haar rolstoel en dus ook niet zonder een rolstoelbus.

Op dit moment wordt Sam nog in een personenauto vervoerd, ze zit in een aangepaste autostoel.

Maar stel je eens voor, een meisje van 11 jaar, van ruim 35 kilo die geheel getild moet worden uit de rolstoel, de auto in. Ook al is haar papa een krachtpatser, dit kan geen enkele rug aan en ook voor Sam is dit allesbehalve comfortabel.

Als vader Sam in de auto heeft zitten, zal ook de rolstoel van ruim 40 kilo nog ingeklapt moeten worden en in de auto worden getild.

En dan bij aankomst op bestemming, begint het hele riedeltje weer opnieuw.


Voor zowel vader als Sam, moet er een andere oplossing komen. Een aangepaste rolstoelbus is de enige uitkomst om haar comfortabel te kunnen vervoeren. Zeker ook omdat er in de toekomst ze altijd gebruik van een rolstoel zal moeten blijven maken.


De aanschaf van een aangepaste rolstoelbus kost veel geld.

De gemeente is bereid om een deel van de aanpassingen te vergoeden, maar stelt hier bepaalde eisen aan, waardoor er niet

zomaar een tweedehands bus gekocht kan worden. De aanschaf van de bus moet vader zelf bekostigen, hiervan is al een groot deel bij elkaar gespaard, maar er blijft nog een restbedrag over.

Daarnaast is vader ook bezig om het huis aan te passen aan de zorgbehoefte van Sam, ook hier betaald de gemeente in mee, maar blijven er ook veel kosten voor eigen rekening van vader zullen zijn.


Aangezien ik dit als alleenstaand ouder niet allemaal alleen kan realiseren, start ik deze crowdfunding op.  Zodat Sam weer overal mee naartoe kan en dat wij als gezin weer kunnen gaan genieten van uitstapjes die we maken.


Op dit moment zijn deze uitstpjes moeilijk te realiseren vanwege het moeilijke in- en uit de auto plaatsen van Sam en haar rolstoel.


Dus wil je helpen deze mooie jongedame weer op stap te kunnen laten gaan met haar

vader en broer

Doneer dan alsjeblieft, alle kleine beetjes helpen. € 10.570 van € 10.000
105.7% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.