Dieren   

Aangemaakt door :

Rosanne Weijs

Locatie:

Utrecht, Nederland

Hallo, ik ben Rosanne en ik ben 23 jaar. Ik heb een eetstoornis, een langdurige depressie en ik heb last van paniekaanvallen. Maar ik wil heel graag mijn leven kunnen leiden zoals ik dat wil. Het kost me nu veel energie om iets te gaan doen en dingen zoals voltijd studeren lukt me helemaal niet. De afgelopen jaren heb ik verschillende soorten therapie geprobeerd, die helaas niet genoeg hielpen. Ik heb besloten het niet hierbij te laten, dus ik ben op zoek gegaan naar alternatieven.


Ik ben uitgekomen bij een psychiatrische hulphond. Een hulphond kan veranderingen in mijn gedrag en emoties herkennen en zo helpen om bijvoorbeeld een paniekaanval of eetbui te voorkomen. Mocht voorkomen niet lukken dan kan een hulphond me helpen weer uit een paniekaanval te komen.

Een groot voordeel van een hulphond ten opzichte van andere hulp is dat de hulphond altijd bij mij is. Daardoor hoef ik in lastige situaties niet nog een extra stap te zetten om hulp te zoeken.

Hulphonden mogen overal mee naar toe en overal mee naar binnen. Lastige momenten voor mij zijn situaties met (veel) mensen, bijvoorbeeld in de supermarkt of colleges. Doordat de hulphond mij hier kan helpen wordt de drempel om iets te gaan doen minder groot.

Ik heb gemerkt dat ik bij dieren veel beter mijn emoties kan uiten en mezelf kan zijn, doordat ik weet dat ze me niet veroordelen. Bij mensen voelt dat voor mij vaak wel zo, waardoor ik mijn emoties ga onderdrukken en dat eindigt bijna altijd in een eetbui.

Ook zijn er onderzoeken* gedaan naar de invloed van honden op je gezondheid. Je cortisol en oxytocine niveau veranderd waardoor je je gelukkiger voelt. Je beweegt meer en komt meer buiten. Ook de regelmaat en verantwoordelijkheid zijn goed voor je.

Dit alles zou mij helpen om weer meer te gaan ondernemen, waardoor ik niet het grootste deel van de dag in bed lig.

Mijn hulphond wordt getraind door Vom Falorie. Ik heb bij hen een kennismakingsgesprek gehad, o.a. om te kijken of een hulphond mij kan helpen (ja) en of ik goed voor een hulphond kan zorgen (ook ja).

 

Een psychiatrische hulphond kost €14850,00,-  en helaas wordt dit niet vergoed. De maandelijkse kosten kan ik wel betalen, maar het gaat me niet lukken om het hele aankoopbedrag alleen te bekostigen. Ook kan ik geen geld lenen want ik heb geen inkomen.

Hiervoor zou ik graag jouw hulp willen vragen. Elke bijdrage helpt, delen helpt ook!

Alvast heel erg bedankt!

  

* https://www.medpets.nl/huisdieren-maken-gelukkig/ https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/155129-de-invloed-van-dieren-op-onze-geestelijke-gezondheid.html€ 10.060 van € 10.000
100.6% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.