Dieren   

Aangemaakt door :

Daniëlle Oldekamp

Locatie:

Zuid-Holland, Nederland

Het paard van mijn zus Rock my dream van 1 jaar heeft door een ongelukkige sprong over het weidehek zijn nekwervel gebroken. 

zij trof hem bibberend aan in de wei met een hele dikke nek, zij heeft rock my dream meegenomen naar stal om hem goed te bekijken maar al snel zag zij dat hij niet om kon kijken naar rechts waardoor hij ook niet goed in zijn box kon draaien. Hij kon ook niet naar de grond buigen om zijn hooi te eten. Zij zag dat hij duidelijk heel veel pijn had en de zwelling werd groter maar vooral zag zij dat dit echt niet goed was. Direct heeft zij de dierenarts laten komen die twijfelde of er iets gekneusd of gebroken zou zijn. Rock my dream kreeg flinke pijnmedicatie en box rust. De dagen hierna verbeterde de situatie niet maar ondanks zijn pijn bleef hij ons opzoeken voor een borstelbeurt en aandacht. Mijn zus heeft doordat de pijn niet minder werd bij Rock my dream röntgenfoto’s laten maken van zijn nek. Hierop was te zien dat Rock my dream bij zijn nekwervel c4 een element heeft afgebroken maar ook een scheurtje in de wervel. Boxrust was het advies. Dit zat haar niet lekker en hoopte dat er meer mogelijk was en is zik gaan informeren bij Equitom in België experts in bijzondere breuken bij paarden. Zij wilde Rock my dream snel zien voor verder onderzoek en een ct-scan. Zij gaven aan goede moed te hebben aan de hand van de doorgestuurde röntgen en dat er zeker opties zijn om het losse bot bij de nekwervel vast te zetten zodat Rock my dream door zijn jonge leeftijd een mooie toekomst tegemoet kan gaan zonder hindernissen in zijn nek en normaal zou kunnen functioneren en voor de sport getraind kan gaan worden als hij oud genoeg is. 

Helaas is vandaag 08-06-2022 gebleken dat de breuk complexer is en de wervel ook doormidden is. Ondanks dit, zijn de dierenartsen positief omdat alles recht staat nog en raden zij een operatie aan om Rock my dream een goede en pijnloze toekomst te bieden. Wij gaan terug naar België voor overleg en dan laten wij rock my dream later deze week opereren. 


mijn zus heeft paarden en neemt hier ook de verantwoording voor. De mensen die ons kennen weten dat zij altijd alles zelf op willen lossen en in keuzes altijd alles voor de paarden over hebben maar soms ook de harde keuze moeten maken ze te laten gaan. Zo heeft zij helaas eerder dit jaar de moeder van Rock my dream moeten laten gaan hoeveel pech kan je overkomen. 

Maar we kunnen Rock my dream van 1 jaar niet laten gaan zonder een kans te hebben gegeven. 


Een jong paard met zo'n vechtlust die met zoveel pijn in zijn nek hartstikke lief blijft, geniet van zijn aandacht en door blijft vechten willen wij hem die kans bieden om geopereerd te worden en hopelijk een mooie toekomst tegemoet kan gaan in de sport. 

Het bedrag wat tot nu toe betaald moet worden is al over de 8.000,- euro Misschien wordt dit nog meer.

Dus je begrijpt dat iedere euro meer dan welkom is, en uiteraard zijn op verzoek alle rekeningen in te zien. En houden wij de voortgang van rock my dream op deze pagina bij om alle donateurs op de hoogte te houden. 


Wij willen alvast iedereen bedanken die een donatie doet! 

€ 159 van € 10.000
1.6% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.