Maatschappij   

Aangemaakt door :

Met Elkaar

Locatie:

Oss, Nederland

Een fors aantal gezinnen in Oss en omgeving moeten, door allerlei omstandigheden, rondkomen met minimale middelen. Of zelfs nog minder dan dat. Zorg jij dat ze in de kersttijd kunnen uitkijken naar een extraatje?

Een fors aantal gezinnen in Oss en omgeving moeten, door allerlei omstandigheden, rondkomen met minimale middelen. Of zelfs nog minder dan dat. Toch kunnen zij in de kersttijd uitkijken naar een extraatje. Stichting Met Elkaar, Oss tegen armoede zet zich elk jaar in om 350 kerstpakketten te verzorgen voor deze gezinnen. En daarbij kan zij uw hulp ook deze keer weer erg goed gebruiken!  


Doneren…

Met financiële giften van Osse inwoners en bedrijven stellen vrijwilligers van Met Elkaar Oss elk jaar een kerstpakket samen. Eenvoudig, maar door ontvangers erg gewaardeerd. Ook dit jaar zoekt Met Elkaar nog donateurs om het gewenste aantal kerstpakketten te kunnen uitdelen. En alle giften zijn meer dan welkom!


of ga zelf aan de slag!

Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Dat kan. Dezelfde groep vrijwilligers is ook op zoek naar mensen die organisatorische taken op zich willen nemen. Denk aan regelwerk en afstemming met donateurs, wijkcontactpersonen en leveranciers. Of je gaat op pad om de kerstpakketten te bezorgen.

Er samen weer iets moois van maken 

Hoewel de economie in de lift zit, ziet de stichting haar donaties voor de kerstpakketten de afgelopen jaren dalen. “Terwijl de pakketten echt enorm worden gewaardeerd. De pakketten bevatten voornamelijk voedingsmiddelen, iets wat zij goed kunnen gebruiken. Daarnaast zijn deze mensen ook gewoon enorm blij dat iemand aan ze denkt. Want door armoede leven zij vaak in eenzaamheid”, vertelt Mari Peters, voorzitter van Met Elkaar. “Ik hoop dat we er ook dit jaar weer samen iets moois van gaan maken. Maar daarvoor zijn we wel afhankelijk van donateurs”, vult hij aan. Eén van die donateurs is drukkerij Acket uit Oss. Al jaren voorziet zij de stichting van dozen waarin de pakketten verpakt worden. Medewerkster Lieke legt uit waarom: “Het is een mooi initiatief om gezinnen te helpen die het hard nodig hebben. Als ieder een kleine bijdrage levert, helpen we samen de Osse samenleving verder.”

Bekijk de website www.metelkaaross.com voor meer achtergrondinformatie over de kerstactie.


Over Stichting Met Elkaar

Stichting Met Elkaar streeft ernaar de armoede en schuldenproblematiek te bestrijden door als maatschappij samen te werken en het probleem zichtbaar te maken. Deze problematiek heeft (in)directe impact op iedereen. Door krachten te bundelen, kan de stichting een bijdrage te leveren aan het verminderen van de armoede en schuldenproblematiek. Bijvoorbeeld door het opzetten van activiteiten en participatie in projecten. Daarnaast neemt Met Elkaar het voortouw in de maatschappelijke discussie, om het bewustzijn rond de armoedeproblematiek te voeden en te prikkelen. De vrijwilligers zijn het hart van de stichting en worden inspireren, motiveren en stimuleren in hun werkzaamheden. Met Elkaar, Oss tegen armoede.

www.metelkaaross.comOndersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.